Srbija

Četvrtak, 10.04.2008.

16:41

IMT prodat Cepteru za 121 milion €

Agencija za privatizaciju je saopštila da je potpisan Ugovor o prodaji 94,5 odsto ukupnog kapitala IMT-a sa prvorangiranim konzorcijumom "HASS-SIP".

Izvor: B92

Default images

Ugovor o kupovini Industrije mašina i traktora iz Beograda je potpisan sa ovlašćenim predstavnicima prvorangiranog ponuđača koji čine "Home Art & Sales Services" iz Švajcarske i "SIP Strojna industrija" iz Slovenije, saopštila je Agencija.

Podsetimo, konzorcijum iza koga se nalazi kapital Filipa Ceptera, je za IMT ponudio 121,1 milion evra i investicioni program od 10,2 miliona evra. To je od početka privatizacije bila najveća data ponuda za jednu firmu iz metalskog kompleksa.

Pored te ponude u Agenciji za privatizaciju su sredinom januara otvorene još dve ponude. Konzorcijum „Nevrfild limitid“ je ponudio cenu od 109,3 miliona evra i ulaganja od 13 miliona dinara, dok je trećeplasirani konzorcijum „Agri investments“ ponudio cenu od 76 miliona evra, ali nije bio spreman da odmah ponudi i investicioni program.

U vlasništvu IMT-a se nalazi plac na dobroj lokaciji na Novom Beogradu od 35 hektara, na kojem je nekoliko hala i poslovnih objekata, pa je direktor IMT-a Slobodan Petrović nakon otvaranja ponuda rekao da je atraktivna lokacija privukla ponuđače koji su poznati u oblasti nekretnina. On je dodao i da će budući kupac najverovatnije izmestiti fabriku na drugu lokaciju.

"Imajući u vidu lokaciju, koja je što se tiče poslovanja najelitnija u tom delu Novog Beograda, verovatno bi svako ko ima poslovnog smisla izmestio fabriku na periferiju. To nije ništa strašno, pogotovo što fabrika zahteva potpunu obnovu, imajući u vidu da su poslednja ulaganja bila sedamdesetih godina prošlog veka", rekao je tada Petrović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Nećemo da napustimo Rusiju"

Kineska kompanija "Hikvižn" ("Hikvision"), koja je jedan od glavnih dobavljača opreme za video nadzor, nije napustila rusko tržište, rekao je danas izvor blizak kompaniji.

16:12

28.5.2024.

17 h

Podeli: