Region

Nedelja, 27.11.2016.

12:36

CG: Prihodi od turizma 830 mil. EUR

Ovogodišnji prihodi od turizma u Crnoj Gori iznosiće oko 830 miliona evra, od čega u zimskoj sezoni oko 20 miliona evra.

Izvor: Capital.ba

CG: Prihodi od turizma 830 mil. EUR
Foto: Thinkstock

Direktor crnogorske Nacionalne turističke organizacije Željka Radak Kukavičić je rekla da je Crna Gora prošle godine od turizma u zimskoj sezoni imala prihod od oko 18 miliona evra, a ukupna zarada je iznosila 800 miliona evra.

Ona je navela da je Crnu Goru prošle godine posetilo oko 670.000 turista, a ove godine očekuje se još veći broj.

Kukavičićeva kaže da su zimske prioritetne destinacije ove godine na jugu Crne Gore Bar, Budva, Tivat, Herceg Novi i glavni grad Podgorica sa interesantnim paket aranžmanima, a na severu Žabljak, Kolašin, Vučje i Rožaje.

Na promociji zimske sezone i novogodišnjih dočeka, Kukavičićeva je rekla da će turisti moći da uživaju u zimskom raftingu, jahanju konja, džet skiju, kao i mnogobrojnim karnevalima i feštama koje će se održavati na gradskim trgovima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

To je to – otimaju: Rusija uzvraća udarac

Predsednik Rusije Vladimir Putin potpisao je ukaz o postupku nadoknade štete Rusiji i centralnoj Banci Rusije "izazavane neprijateljskim delovanjem SAD" koji predviđa da Moskva može da zapleni američku imovinu u Ruskoj Federaciji.

13:14

26.5.2024.

1 d

Podeli: