Android 10

27.05.2024.

19:07

Google Chrome vas je "smorio"? Evo kako da ga promenite na svom telefonu

Niko vas ne prisiljava da koristite podrazumevane pregledače. Preuzmite vašeg favorita putem Play Store-a i sledite ova uputstva.

Izvor: Tportal

Google Chrome vas je "smorio"? Evo kako da ga promenite na svom telefonu
Emre Akkoyun / Shutterstock.com

Podeli:

Niste primorani da koristite Google Chrome ili Samsung Internet samo zato što je to podrazumevani pregledač na vašem Android uređaju. Možete ga promeniti u svoj omiljeni pregledač treće strane u roku od nekoliko sekundi.

Pre nego što nastavite, potrebno je da imate bar dva pregledača instalirana na vašem telefonu. Ako nemate nijedan osim podrazumevanog, odaberite jedan i instalirajte ga kao što biste instalirali bilo koju aplikaciju iz Play Store-a. Zatim slijedite ove korake na svom Pixel telefonu, objašnjava Makeuseof.

Otvorite aplikaciju Settings i dodirnite Apps. Zatim odaberite Default apps i dodirnite Browser app. Sada jednostavno odaberite željeni veb pregledač i spremni ste.

Kako promeniti podrazumevani pregledač na Samsung telefonima?

Ako imate Samsung telefon, aplikacija Settings može izgledati drugačije zbog One UI interfejsa, ali koraci koje je potrebno ada sledite uglavnom su isti. Evo šta je potrebno da uradite:

Otvorite aplikaciju Settings  i dodirnite Apps. Odaberite Choose default apps i dodirnite Browser app. Na sledećoj stranici odaberite željeni veb pregledač i izađite iz menija.

Takođe možete promeniti druge podrazumevane aplikacije na Androidu sa stranice podešavanja podrazumevanih aplikacija. Ovo se ne odnosi samo na Samsung i Pixel telefone već i na druge Android uređaje.

Podeli:

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Juriš Rusa: Ukrajina pred slomom

Ruska vojska je 20. aprila iskoristila konfuziju izazvanu razmeštanjem ukrajinskih trupa zapadno od ruševina Avdejevke – i krenula u juriš.

21:16

25.7.2024.

1 d

Podeli: