Maserati na putu da utrostruči prodaju u 2014.

Meserati je u 2013. godini prodao 15.400 automobila. Tokom prva tri meseca 2014. kompanija je u proseku primala 3.500 narudžbina mesečno, a ako se ovaj trend nastavi, godišnja prodaja mogla bi da dostigne 42.000 vozila.

Automobili

Izvor: B92

Četvrtak, 24.04.2014.

21:50

Default images

Zbog povećane potražnje, FIAT, koji je vlasnik marke Maserati, razmatra uvođenje treće smene u fabrici Gruljasko, u kojoj se proizvode dva najtiražnija modela, Quattroporte i Ghibli. Do sada je pogon radio u dve smene, ali su po potrebi zaposleni povremeno radili i noću, kao i vikendom.

U FIAT grupi veruju da bi prihodi od prodaje Maseratijevih automobila mogli da pokriju gubitke koje će u 2014. na evropskom tržištu napraviti brend FIAT.

"Broj narudžbina je neverovatan. Maseratiju je dobro krenulo i očekujemo odličnu godinu", izjavio je izvršni direktor FIAT grupacije, Serđo Markione.

Dobri početni rezultati u 2014. mogli bi da ubrzaju donošenje pozitivne odluke o proizvodnji novog modela koji je zasnovan na konceptu sportskog automobila Alfieri, predstavljenog na ženevskom salonu.

Predviđeno je da taj automobil bude postavljen na platformu budućeg SUV modela Levante, čija proizvodnja treba da počne 2015. godine u fabrici Mirafjori u Italiji.

Pročitajte više o konceptu Maserati Alfieri.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: