Automobili

Sreda, 16.10.2013.

12:09

Potražnja za električnim BMW-om premašila očekivanja

Iako BMW i3 u prodajne salone stiže tek u novembru, kompanija već razmatra kako da poveća planiranu proizvodnju nakon što je primila neočekivano veliki broj narudžbina za taj automobil.

Izvor: B92

Default images

Za nabavku BMW-ovog elektromobila već se prijavilo 8.000 kupaca, što nagoveštava dobru prodaju iako i3 uopšte nije jeftin sa cenom koja se u Nemačkoj kreće od 34.590 evra.

Friedrich Eichiner, jedan od šefova BMW-a koji je zadužen za prodaju, izjavio je da ako se interesovanje za i3 održi na ovom nivou, kompanija će morati da investira u proširenje kapaciteta.

"Očekivali smo da godišnja prodaja u 2014. dostigne 10.000 automobila, ali ćemo prilagoditi proizvodne kapacitete u skladu sa potražnjom", kaže Eichiner.

BMW je ranije najavio da će kupcima električnog modela i3, koji povremeno imaju potrebu za dužim putovanjima, omogućiti tokom nekoliko nedelja godišnje korišćenje BMW automobila sa konvencionalnim pogonom.

Saznajte više o modelu BMW i3.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: