Automobili

Ponedeljak, 22.07.2013.

12:44

Šta Toyota čini da spreči masovna povlačenja vozila?

Japanski proizvođač automobila otvorio je novo postrojenje za kontrolu kvaliteta svojih vozila. Centar će služiti i za obuku mehaničara, u okviru koje će se simulirati različiti uslovi vožnje, a sve u sklopu nastojanja kompanije da izbegne nova povlačenje automobila na vanredni servis zbog fabričkih nedostataka.

Izvor: B92

Default images

U postrojenju će se simulirati 13 različitih kombinacija uslova vožnje, uz simulaciju različitih podloga po kojima se vozila kreću. Prema rečima predsednika Toyote, Akia Tojode, kvalitet automobila mora ostati prioritet naročito kada je kompanija 2012. ponovo zauzela prvo mesto u svetu po broju prizvedenih vozila.

Novi centar obučavaće 2.600 mehaničara godišnje, uz mogućnost povećanja broja polaznika na 4.800 godišnje, saopšteno je iz kompanije. Toyota ima 120.000 obučenih mehaničara širom sveta, a očekuje se da će njihov broj porasti zbog skoka prodaje na tržištima u usponu.

Kvalitet Toyotinih automobila našao se na udaru nakon velikog povlačenja vozila koje je započelo 2008. godine. Od tada je na vanredni servis radi kontrole širom sveta pozvano više od deset miliona vlasnika vozila ovog proizvođača. Kako bi se to u budućnosti sprečilo, Toyota je odlučila da se još više fokusira na kontrolu kvaliteta automobila.

Ceremoniji otvaranja postrojenja u mestu Tadžima, u središnjem delu Japana, pored predsednika Toyote prisustvovali su i zvaničnici japanske vlade.

Izvor: B92, Tanjug

Pročitajte uporedni test 3 verzije Toyote Auris.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Palo 600 ratnih aviona: Rusi se oglasili

Ruske trupe uništile su 600 ukrajinskih ratnih aviona i 1.300 višecevnih raketnih bacača od početka Specijalne vojne operacije u Ukrajini, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

20:30

16.5.2024.

1 d

Podeli: