Zavirite u novi MINI

Na internetu se pojavila fotografija unutrašnjosti nove generacije MINI hečbeka na kojoj se vidi da je karakteristični centralno postavljeni brzinomer ustupio mesto multimedijalnom sistemu.

Automobili

Izvor: B92

Utorak, 02.04.2013.

11:02

Default images

Izgleda da su u MINI-ju odustali od jednog od glavnih obeležja svojih modela - velikog, centralnog brzinomera u retro dizajnu. Istina, na njegovom mestu nalazi se multimedijalni ili audio uređaj (u zavisnosti od nivoa opreme) koji je takođe kružnog oblika i slične veličine, ali čini se da je ovim potezom automobil izgubio deo svog prepoznatljivog šarma.

Na fotografiji se može videti da je MINI pribegao konvencionalnijem rešenju tako što je brzinomer grupisao u jedni celinu, zajedno sa pokazivačem broja obrtaja, i smestio ga direktno ispred pozicije vozača. Ovu promenu su između ostalog uslovile i ankete sprovedene među kupcima, u kojima se kao jedna od čestih pritužbi spominjala nezgodna pozicija pokazivača brzine kretanja vozila.

Drugi razlog je što će nova generacija kompaktnih BMW modela sa prednjim pogonom deliti veliki broj komponenti i elektronskih sklopova sa MINI-jevim automobilima, tako da ovakvo rešenje smanjuje troškove proizvodnje.

Na fotografiji se vidi i da središnji otvori za ventilaciju više nisu kružnog oblika, dok su komande na centralnoj konzoli zadržale "avionski" dizajn.

Volan je za potrebe test prototipa samo trenutno pozajmljen iz BMW-a, a očekuje se da će na serijskom modelu na njegovom mestu biti karakteristični trokraki upravljač sličan onom koji se koristi na aktueloj verziji ovog automobila.

Vozili smo MINI Coupe Cooper S.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: