Automobili

Četvrtak, 27.09.2012.

11:02

Opel ADAM koštaće od 11.500 evra

Kao što je i najavio, Opel je na auto-salonu u Parizu saopštio cenu svog novog automobila koji svetsku premijeru ima upravo na ovoj manifestaciji. Preporučena maloprodajna cena modela ADAM u Nemačkoj kreće od 11.500 evra za verziju sa 1.2 litarskim benzinskim motorom snage 51 kW/70 KS.

Izvor: B92

Default images

Opel ističe da ADAM nije samo mali gradski automobil, već i vozilo koje kupcima nudi veliki broj opcija za personalizaciju. Opcije individualizacije između ostalog uključuju izbor izgleda „neba”, pozadinsko osvetljenje, dekor panele na instrument tabli i dizajn točkova.

U Opelu kažu da su težili da mnoge različite opcije za dalju individualizaciju automobila budu pristupačne. Na primer, za jedinstveni izgled “plafona” u automobilu sa više od 60 LED sijalica stvara utisak zvezdanog noćnog neba i može se naručiti za 380 evra.

Pored osnovnog 1.2 litarskog agregata, u ponudi su još dva 1.4 litarska motora, sa 87 i 100 ks. Svi motori su dostupni sa ecoFLEX tehnologijom, uključujući Start/Stop sistem, a upareni su sa petostepenim manuelnim menjačem. Maksimalna brzina Opela ADAM iznosi 185 km/h.

Novi model već se može konfigurisati online preko Opelove internet strane, koja je posebna za svaku zemlju, a zvanična prodaja počinje u januaru 2013. godine, kada će biti poznate i cene na našem tržištu.

Više informacija o premijerama na sajmu automobila u Parizu možete pročitati u našem Specijalu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Palo 600 ratnih aviona: Rusi se oglasili

Ruske trupe uništile su 600 ukrajinskih ratnih aviona i 1.300 višecevnih raketnih bacača od početka Specijalne vojne operacije u Ukrajini, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

20:30

16.5.2024.

1 d

Podeli: