Automobili

Petak, 10.02.2012.

09:37

Audi TT RS plus od 360 ks

Kao što je i najavljeno u martu 2011. godine, nemački proizvođač lansirao je pojačanu verziju sportskog modela TT RS sa motorom koji razvija 360 ks.

Izvor: B92

Default images

Audi TT RS plus biće u ponudi u Coupe i Roadster varijanti, a obe će pokretati 2.5 litarski petocilindrični TFSI, koji je ovom prilikom dobio dodatnih 20 ks.

Uz veću snagu dolazi i obrtni moment od 465 Nm, što je za 15 Nm više od “običnog” Audija TT RS, kao i standardni Quattro pogon na svim točkovima.

Kupci će moći da biraju između šestostepenog ručnog i sedmostepenog S-tronic menjača sa duplim kvačilom, koji dolazi u paketu sa funkcijom kontrole proklizavanja.
Audi TT RS plus Coupe uz pomoć S-tronica ubrzava od 0 do 100 km/h za svega 4,1 sekundu, a u verziji sa ručnom transmisijom za 4,3 sekunde.

Roadsteru je za isto ubrzanje potrebno 4,2 sekunde (S-tronic verzija), odnosno 4,4 sekunde ako je opremljen manuelnim menjačem.

Na svim verzijama Audija TT RS plus maksimalna brzina je elektronski ograničena na 280 km/h.
TT RS plus dolazi opremljen 19 inčnim, petokrakim “Rotor” točkovima od lake legure i pneumaticima dimenzija 255/35, kao i sa adaptivnim magnetnim oslanjanjem i visoko-performantnim kočionim sistemom.

Kraci na naplacima su u crnoj boji, dok je obruč točkova u kontrastnoj crvenoj.

Audi TT RS plus razlikovaće se vizuelno od standardne verzije u nekim detaljima, pa je tako maska hladnjaka dobila ispoliranu “antracit” boju, dok je okvir maske izrađen u mat aluminijum finišu.

Kućišta spoljnih retrovizora napravljena su od polimera koji je ojačan karbonskim vlaknima, a završeci dveju izduvnih cevi obojene su u crno.

Cene Audija TT RS plus u Nemačkoj kretaće se u rasponu od 60.650 do 65.650 evra.

Pročitajte o standardnom modelu Audi TT RS.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

13 h

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

18 h

Podeli: