Automobili

Četvrtak, 19.01.2012.

12:16

Golf VII: Premijera u Parizu 2012.

Nova, sedma generacija modela Volkswagen Golf biće predstavljena na sajmu automobila u Parizu u septembru 2012. godine.

Izvor: B92

Default images

Kao što je već najavljeno, Golf VII dolazi na novoj Volkswagenovoj MQB platformi, na kojoj je nastao i koncept Cross Coupe, koji je prikazan na sajmu u Tokiju 2011. godine. Zbog toga će nova verzija Golfa biti duža i šira od aktuelnog modela.

Već su se pojavile i fotografije zamaskiranog prototipa, snimljene tokom testiranja, na kojima su detalji automobila sakriveni, ali se primećuje da novi Golf ima špušteniju liniju krova i elegantniju siluetu u odnosu na svog prethodnika.

Kao i do sad, Golf će biti ponuđen tržištu u više karoserijskih varijanti. Pored klasičnih hečbek verzija sa 3 i 5 vrata, nešto višeg minivan modela Golf Plus i njegove crossover varijante, očekuje se da će Volkswagen predstaviti i Golf karavan, kao i Golf kabriolet.
Fotografija: worldcarfans.com
Unutrašnost automobila imaće više sportski izgled, sa redizajniranom instrument tablom, zakošenom prema vozaču.

Još uvek nema zvaničnih informacija o pogonskim agregatima koji će pokretati novi Golf, ali u pitanju je nova generacija benzinaca i dizelaša sa turbopunjačima, u rasponu od 1.2 do 2.0 litra, dok bi GTI verzija mogla da dobije poboljšani 2.0 litarski četvorocilindrični motor, od 220 ks.

Tržištu će kasnije biti ponuđena i hibridna verzija “sedmice”, koja će uz elektro imati uparen dizel ili benzinski motor.

Pogledajte novi koncept Volkswagen Cross Coupe

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Palo 600 ratnih aviona: Rusi se oglasili

Ruske trupe uništile su 600 ukrajinskih ratnih aviona i 1.300 višecevnih raketnih bacača od početka Specijalne vojne operacije u Ukrajini, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

20:30

16.5.2024.

1 d

Podeli: