Automobili

Ponedeljak, 26.04.2010.

17:32

BMW Gran Coupe Concept

Brojni evropski proizvođači prikazali su novitete na ovogodišnjem Salonu automobila u Pekingu, ali nijedan nije oduševio posetioce poput BMW-a koji je prikazao novi zanimljivi koncept.

Izvor: B92

Default images

Prema nekim medijima, koncept Gran Coupe bi trebalo da predstavlja buduću Seriju 8, dok drugi tvrde da se radi o BMW-ovom odgovoru na Mercedesov CLS ili budući Audi A7.

Nekoliko neimenovanih BMW-ovih stručnjaka potvrdilo je da serijska verzija ove konceptne kupe/limuzine stiže već 2012. godine, a koristiće platformu na kojoj se već temelje standardna i GT verzija Serije 5 i Serija 7.



Novi model će koristiti niz poznatih 6-cilindričnih i 8-cilindričnih benzinskih i dizel motora koji će serijski dolaziti sa osmostepenim automatskim menjačem.
Prema rečima Adriana van Hooydonka, BMW-ovog šefa dizajna, čelnici bavarske fabrike uvereni su da bi trebalo proizvesti ovakav automobil koji bi bio dinamičnija i sportskija verzija luksuzne ‘sedmice’.

Dodao je i da je Concept Gran Coupe, koji je dug 5 metara i 10 cm niži od Serije 7, svojevrsna modernizovana i nešto realnija, odnosno proizvodnji bliža verzija Concepta CS prikazanog 2007. godine.

Tada nije bilo govora o mogućoj proizvodnji, ali otkako je Porsche lansirao Panameru, Audi najavio A7, a Mercedes novu generaciju CLS-a, Bavarci su se izgleda predomislili.
Koncept Gran Coupe iz svakog ugla izgleda dinamično, agresivno i upadljivo, bilo da se radi o prednjem delu s novim ‘bubrezima’, niskoj liniji krova ili izduženim zadnjim svetlima.

Jedva čekamo 2012. godinu.

Izvor - AutoKlub.hr

BMW City stiže 2014.

2011 BMW 5 Touring

BMW X6 M

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

1 d

Podeli: