Automobili

Ponedeljak, 15.03.2010.

12:42

2011 BMW 5 Touring

Nakon što je novi BMW 5 sedan krenuo u prodaju na evropskom tržištu, predstavljena je i njegova karavanska verzija, s prtljažnikom zapremine 560 litara.

Izvor: B92

Default images

BMW 5 Touring tehnički je identičan sedanu, osim što završetak linije krova osigurava veliki prtljažni prostor.

Sva visoka tehnologija ranije predstavljena u modelima petice Gran Turismo i sedan, prenesena je u Touring, a uključuje i sisteme pomoći vozaču, poput kamera i parking-asistenta.

Ispod haube, zasad nije dostupan 4,4-litarski V8 twinturbo motor, ali su ponuđeni već predstavljeni benzinci i dizelaši.
Najjači model, 535i, pokreće 3-litarski šestocilindrični motor s dvofaznim turbopunjačem i direktnim ubrizgavanjem goriva, snažan 300 KS.

Četvorocilindrični dizelaš zapremnine 2 litra raspolaže sa 184 KS i kombinovano troši tek nešto više od 5 litara eurodizela na 100 km, dok snažniji, 3-litarski šestocilindrični ima 245 KS i troši litar i po više.



Karavan neće razočarati po pitanju voznih karakteristika, a sa svim motorima se može upariti i osmostepeni automatski menjač.

Elegancija karoserije i ovog je puta na nivou, a zapremina prtljažnika se sa 560 litara, preklapanjem deljive zadnje klupe, penje na 1670 litara prostora.

Izvor - AutoKlub.hr

Pročitajte više o novom BMW-u serije 5

Iz Hamanna najavljuju BMW X6 M

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: