Kako Amerikanci dočekuju FIAT 500L?

Kao i prilikom lansiranja FIAT-a 500 na američko tržište, italijanski proizvođač je za model 500L pokrenuo promotivnu kampanju koja eksploatiše stereotipe u vezi sa Italijanima, ali i događaje iz istorije SAD.

Automobili

Izvor: B92

Ponedeljak, 24.06.2013.

09:57

Default images

Prvi kontigent FIAT-a 500L stigao je u američku luku Baltimor krajem maja, a u stručnoj automobilskoj javnosti te zemlje pojavili su se i prvi testovi ovog modela.

S obzirom da italijanska kompanija ozbiljno računa na prekookeansko tržište kao jedno od značajnijih kada je u pitanju prodaja modela 500L, kreativni timovi već su osmislili reklamu koja možda neće pesudno uticati na plasman ovog automobila u SAD, ali je svakako veoma zabavna za gledanje:



Idejni tvorci promotivnog video spota izmiksovali su savremeno doba i istorijsku epohu sa kraja 18. veka - od espresa i klišea o latinskoj zavodničkoj moći i uticaju na žene, pa do američke borbe za nezavisnost od britanskih vlasti i čuvene "Bostonske čajanke".

Ostaje da se vidi da li će reklama podstaći kupovinu FIAT-a 500L u SAD ali i da li će dostići popularnost reklamnog spota za britansko tržište koji je postao veoma gledan na YouTube-u.

Pogledajte američku reklamu za FIAT 500c Abarth.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

31 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: