Slavni glumac o borbi sa Parkinsonovom bolešću: "Imao sam dobar život"

Glumac Majkl Dž. Foks ima Parkinsonovu bolest od 29. godine, a nakon projekcije svog dokumentarca Still: A Michael J. Fox Movie na Filmskom festivalu South by Southwest (SXSW) u utorak opisao je kakav je život imao otkako mu je dijagnostikovana bolest 1991.

Život

Izvor: B92

Petak, 17.03.2023.

10:36

Slavni glumac o borbi sa Parkinsonovom bolešću:
Foto: EPA-EFE/DAVID SWANSON

"Sažaljenje je benigni oblik zlostavljanja. Mogu da sažaljevaju, ali nemam vremena za to", rekla je zvezda filma "Povratak u budućnost". Njegova partnerka Trejsi Polan prošetala je crvenim tepihom zajedno s njim.
"Imam Parkinsonovu bolest, ali imao sam dobar život, pa vam hvala na tome", nastavio je obraćajući se Dejvisu Gugenhajmu, reditelju filma "Still: Michael J. Fox Movie". Ovaj dokumentarac prati život Majkla Dž. Foksa i njegovu borbu s bolešću, a biće objavljen isključivo na Epl TV-u, ali još nije objavljen datum izlaska.

Majkl je 2000. godine osnovao Fondaciju Majkl Dž. Foks za istraživanje kako bi finansirao istraživačke programe za borbu protiv Parkinsonove bolesti. Prikupljeno je više od 450 miliona dolara za fondaciju. Njegova predanost donela mu je počasnog Oskara u novembru prošle godine.

Slavni glumac najavio je 2020. konačno povlačenje iz sveta kinematografije. S obzirom na to da ga je bolest sustigla, rekao je da želi da uživa u ostatku života sa porodicom. Međutim, pojavio se u epizodi serije Ekspedicija: Povratak u budućnost 2021. godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

23 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: