- Vesti -

Dajana se nabacivala Čarlsu dok je on ljubio njenu sestru? "Bila je cela po njemu, kao osip"

O princezi Dajani se puno pisalo i za života i smrti, a ostala je omiljena kraljevska osoba. Princeza od Velsa rođena je 1. jula 1961. i danas bi proslavila svoj 61. rođendan. Bila je članica britanske kraljevske porodice i prva supruga Čarlsa, princa od Velsa, britanskog prestolonaslednika, i majka princa Vilijama i princa Harija.

Izvor: Net.hr
Podeli
Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Dajanin aktivizam i glamur učinili su je međunarodnom ikonom. Neobična priča o njenom ulasku u kraljevsku porodicu i dramatičnom izlasku kroz vrlo javni razvod od princa Čarlsa zaokupila je pažnju ljudi širom sveta. 1997. Diana je izgubila život u automobilskoj nesreći u Parizu, tada je pokrenula talas javne žalosti u Britaniji kakav nije viđen nikada u istoriji. Pošto nam je biografija princeze Dajane poprilično poznata, iskopali smo činjenice o njenom životu koje sigurno niste znali...

Dajana je prvi put upoznala princa Čarlsa kada je imala 16 godina, tada je on bio u vezi s njezinom starijom sestrom Lejdi Sarom Mekorkudejl 1977. Ona je opisala scenu u svojoj porodičnoj kući na imanju Althorpu na magnetofonskim snimcima za biografa Andrua Mortona.

"Moja sestra je bila po njemu poput osipa i pomislila sam: Bože, on to sigurno mrzi", rekla je Lejdi Sara o Dajani.

Ali, princeza je tada priznala da je bila "duboko zaljubljena" u Berija Manakija dok je on bio policijski službenik zadužen za njenu sigurnost. Međutim, poginuo je u saobraćajnoj nesreći 14. maja 1987., sedam meseci nakon što je pomaknut s dužnosti zaštite autorskih prava kada je razotkrivena njihova bliska veza.

Princeza Dajana verovala je da je ubijen iz osvete i podelila je svoju teoriju sa svojim govornim trenerom Piterom Setelenom tokom video zapisa razgovora koji su kasnije emitovani na TV-u.

"On je bio najveća ljubav koju sam ikad imala, a to je bio pravi ubica", kazala je tada Dajana...

Dajana je već imala titulu pre nego što se udala za Čarlsa. Princeza je rođena u britanskoj aristokratskoj porodici Spenser, a pre udaje nosila je titulu Lejdi Dajana Spenser. Njihovo porodično imanje nalazi se u Althorpu, gde je Dajanino telo sahranjeno na ostrvu okruženom jezerom.

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Dajana je imala šlep od 7,6 metara na svojoj venčanici kada se udala za princa Čarlsa u julu 1981. u katedrali Svetog Pavla.

Princezina haljina, koju su dizajnirali Dejvid i Elizabet Emanuel, bila je izložena u njenoj bivšoj kući u palati Kensington. Dajana se udala sa Spenser tijarom, koju je predala njena rodbina. Spenser tijaru izradio je draguljar Garard 1930-ih mnogo pre nego što je Lejdi Dajana Spenser postala princeza 1981. godine. Napravljena je od brojnih komada nakita koji je dobila porodica.

Dajana i Čarls su se brzo verili nakon što su počeli da se zabavljaju. U snimcima s podučavanjem govora uključenim u dokumentarni film "Diana: In Her Own Words", princeza je rekla: "Sreli smo se 13 puta i venčali smo se. Vaspitana sam u smislu da kad se veriš s nekim mora da ga voliš."

Dajana je upoznala kraljicu pre nego što je upoznala Čarlsa. Dajanino aristokratsko nasleđe značilo je da je bila u kontaktu s kraljevićima od malena. Prilikom susreta s kraljicom Elizabetom II., rekla je biografu Endru Mortonu: "Znam je otkad sam bila mala, tako da to nije bila velika stvar."

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 170 idi na stranu