Život

Utorak, 19.04.2022.

14:21

Od Vučića do Putina, koje ste visine naspram svetskih lidera?

Možda i ne mislite baš svaki dan o tome koliko su visoki Putin ili Aleksandar Vučić, ali da li ste se ikada zapitali koje su visine lideri u svetu u odnosu na vas?

Izvor: B92

Od Vučića do Putina, koje ste visine naspram svetskih lidera?
Foto:EPA/ Photographer: MICHAEL KLIMENTYEV / SPUTNIK / K

Možda visina nekome predstavlja problem, ali u svetski lideri ubedljivo dokazuju da to apsolutno nije bitno. Bilo da se radi o regionalnim ili svetskim liderima, svako od njih ima svoju retoriku izražavanja stavova, ali i njihova javna pojava ume da ostavi veoma drugačiji utisak da se visina ni ne primeti.

Naime, prema statistikama Holanđani su najviši u Evropi, a u našem regionu najvišI su Bosanci i Hercegovci koji su na šestom mestu po evropskoj skali, a Hrvati su sedmi, ispred Srba koji su na osmom mestu.

Marselo Duhalde je 2018. objavio grafiku na kojoj možete da vidite sebe kako stojite u visini sa najpoznatijim svetskim liderima kao što su Vladimir Putin, Angela Merkel, kraljica Elizabeta, papa Franja i mnogi drugi.

Svoju visinu sa visinom svetskih lidera možete da uporedite ovde, a sve što treba da uradite je da unesete visinu i pol i grafika će uskoro naći vladara, političkog lidera ili možda papu, istog ili približno slične visina kao ti.

Prema dostupnim podacima, srpski predsednik Aleksandar Vučić, visok je 199 cm, a situacija sa ostalima, prema "Gardijanu" je ovakva:

Kim Džong Un: 170cm

Angela Merkel: 165cm

Viktor Orban: 173cm

Si Điping: 175cm

Boris Džonson: 175cm

Redžep Tajip Erdogan: 183cm

Džastin Trudo: 188cm

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

22 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nešto se sprema... Bunkeri i rovovi na granici?

Poljska je počela da postavlja još veći broj metalnih barijera duž svoje granice sa Belorusijom kako bi odvratila nelegalnu migraciju i planira da ojača granicu sa Rusijom, saopštilo je danas poljsko Ministarstvo odbrane.

19:38

9.5.2024.

1 d

Svet

Amerika se predomislila: "Povlačimo"

Sjedinjene Američke Države su povukle licence kompanijama kao što su Intel i Kvalkom za isporuku 4G čipova za laptopove i mobilne telefone kineskom proizvođaču telekomunikacione opreme Huavei Technologies, ​​rekla su tri izvora.

9:51

9.5.2024.

1 d

Podeli: