Holivud je ovo čekao; "Šest godina uz dobro vladanje" - ne prestaju reakcije na Smitovu zabranu

Dvanaest dana nakon dodele najprestižnije glumačke nagrade Oskar, koju je obeležio trenutak u kojem je glumac Vil Smit ošamario kolegu Krisa Roka, Akademija je donela odluku o "daljoj sudbini oskarovca". Stigle su i prve reakcije javnih ličnosti.

Život

Izvor: B92

Subota, 09.04.2022.

09:03

Holivud je ovo čekao;
Foto: Profimedia

Vil Smit neće smeti da učestvuje na Dodeli Oskara i svim drugim događajima u organizaciji Akademije narednih deset godina.

Glumac je ovakvu odluku Akademije prokomentarisao kratko: "Prihvatam i poštujem njihovu odluku".

Reakcije poznatih ličnosti pristižu, a među prvima je ovakvu odluku prokomentarisao reper 50 Cent.

"Dođavola, uprljali su mu ugled. Ovo je preoštro, da ne može da se vrati dok ne napuni 63 godine. A tužba još nije ni pokrenuta." Britanski komičar, reditelj, producent i glumac Diki Džervejs našalio se: "Nadamo se da će "odslužiti" samo šest godina uz dobro vladanje" Novinar Pirs Morgan bio je prilično izrevoltiran ovakvom odlukom Akademije i napisao je na Tviteru: "Vila Smita Akademija je zabranila 12 dana nakon što je ošamario Krisa Roka. Istoj Akademiji je bilo potrebno 40 godina da reaguje nakon tvrdnji da zabrani Romana Polanskog nakon što je osuđen za silovanje."

"Zapanjujuće, Polanski je ostao član Akademije do 2018, kada je pritisak javnosti izazvan kampanjom #MeToo konačno primorao Holivud da se pretvara da ima moral"

"Poštedite me iznenadnog morala Holivuda nad šamarom Vila Smita jer je branio svoju ženu Džejdu Pinket Smit"

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: