"Putinov brat" Stiven Sigal konačno o Ukrajini - kruži njegova slika u uniformi

Stiven Sigal (69) prokomentarisao je trenutnu situaciju u Ukrajini, a govoreći za "Fox News Digital", istakao je da na Rusiju i Ukrajinu gleda "kao na jednu porodicu".

Život

Izvor: B92

Utorak, 01.03.2022.

10:30

Foto: EPA/ ALEXEI DRUZHININ / SPUTNIK / KRE

"Većina nas ima prijatelje i porodicu u Rusiji i Ukrajini. Ja ih gledam kao jednu porodicu i zaista verujem da je u pitanju spoljni entitet koji troši ogromne sume novca na propagandu da bi isprovocirao dve zemlje da budu u međusobnom sukobu", rekao je Sigal i dodao:

"Moje molitve su da obe zemlje dođu do pozitivne, mirne rezolucije u kojoj možemo da živimo i napredujemo zajedno u miru".

Mila Jovović slomljena: "Moj narod je napadnut"; "Sećam se rata u bivšoj Jugoslaviji" FOTO

Rusija je 2018. imenovala glumca za specijalnog izaslanika u oblasti poboljšanja veza sa SAD.

Rusko ministarstvo spoljnih poslova je tada saopštilo da će Sigalova odgovornost biti da "olakša odnose između Rusije i Sjedinjenih Država u humanitarnoj oblasti, uključujući saradnju u kulturi, umetnosti, javnoj i omladinskoj razmeni".

Miloš Biković se obratio Rusima: "Bio sam dete kada su se ratovi dešavali u mojoj zemlji"

Kada je Sigal dobio rusko državljanstvo 2017. godine, Ukrajina mu je zabranila ulazak u zemlju, jer su borbe između ruskih pobunjenika i ukrajinskih snaga eskalirali u istočnoj Ukrajini.

Sigal se o tekućem sukobu oglasio nakon što je voditelj podkasta Džo Rogan podelio navodni izveštaj CNN-a u kojem se tvrdi da se glumac pridružio ruskim specijalnim snagama stacioniranim u blizini Kijeva.

Gde je rat, tu je i ona – oglasila se Anđelina Džoli FOTO U ponedeljak, Rogan je objavio printskrin navodnog novinskog izveštaja koji prikazuje Sigala kako nosi uniformu specijalne jedinice sa pištoljem u ruci.

"Obaveštajne agencije širom sveta uočile su američkog glumca Stivena Sigala među ruskim specijalnim snagama smeštenim oko periferije aerodroma Gostomel u blizini Kijeva, a koje su zauzele ruske vazdušno-desantne trupe", navodi se u izveštaju lažnih vesti.

Ruslana se iz Kijeva oglasila potresnom porukom: "Gospode, prihvati moje molitve"

Međutim, voditelj je ubrzo izbrisao post i napisao da je to bila parodija, ali je dodao da "ne bi bilo iznenađujuće ni da je vest istinita".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

43 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

1 d

Podeli: