- Vesti -

"Da si silovatelj devojčica": Rudan strastveno brani Novaka

Hrvatska književnica Vedrana Rudan u svom najnovijem blogu komentarisala je slučaj Novaka Đokovića.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Vedrana Rudan smatra da Novak Đoković ispašta samo zato što je Balkanac i u tekstu strastveno brani svoj stav, koji sa njom dele mnogi.

"Ne znam šta se, dok ovo pišem, dešava Đokoviću u leglu demokratije. Je li u pritvoru, zatvoru, obešen, pušten, oteran, popljuvan ili samo s lisicama na rukama ubačen u avion?

Zašto sam na strani Đokovića iako sam luda vakserka? Ne razumem se u tenis, moja jedina veza s tenisom je Nikola Pilić naš dragi dugogodišnji kućni prijatelj. Ali Nikola, Niki Pilić je uvek bio nešto više od tenisa. Ja odmerenijeg, poštenijeg, plemenitijeg i časnijeg čoveka u životu videla nisam. Danas mi je rekao: 'Dali su mu vizu, oduzeli su mu vizu. Tretiraju ga kao kriminalca. Sve je to politička farsa.'

Šta meni smeta u ovoj priči?

Najprije činjenice. Je li se Đoković vakcinisao dva puta? Nije. Je li Australija insistirala da niko u to leglo demokratije ne sme da kroći nogom ako nije dva puta vakcinisan 'određenom vakcinom'? Jeste. Je li Australija sama sebi skočila u usta i pustila Đokovića u krilo svoje iako nije poštovao ono u što se ova zemlja zaklinje otkako su nam Кinezi ili dragi bog uvalili koronu? Jeste.

Je li ista Australija progledala kroz prste Nadalu iako ni on nije poštovao zadata pravila? Jeste. Ko o tome govori? Nije to isto? Ista je to priča. Radi se o principu. Кad neka zemlja sebe drži leglom demokratije onda ni Nadal ne bi smeo da bude izuzetak ma koliko ne bio 'Balkanac'.

Zašto naglašavam da se Australija zove Commonwealth of Australia? Važno je. Šefica toga nečega što trenutno urla o demokratiji i poštovanju zakona je Elizabeta Druga. Ta gospođa, neki je nazivaju najmoćnijom ženom na svetu, ima sina Endrua koji je već jako dugo najpoznatiji svetski silovatelj maloletnica.

Jesu li se ikad šefovi Australije oglasili na tu temu? Princ Endru, umesto da svoje dane provodi na robiji u tamnici sa sebi sličnima, sedi u dvorcu i čeka Australian Open. Ludi engleski premijer Džonson nedavno je svoj brlog uredio lovom koju mu je poklonio tamošnji tajkun. Pitanje svih pitanja glasi, je li se Džonson ponaša poput 'Balkanca' ili se mi 'Balkanci', kad smo najgori, ponašamo poput Džonsona?

Mislite da ova dvojica propalica nemaju nikakve veze s Đokovićem? Imaju, imaju. Za zapadnjake je Đoković divljak kome treba pokazati šta demokratija jeste. Lopini i silovatelju ništa ne treba ni pokazati ni dokazati. Oni vrlo dobro znaju da između njihove demokratije i fašizma razlike nema.

Đokoviću, da si princ, silovatelj devojčica, premijer kriminalac ili premijer koji se preko leša sportista bori za novi mandat svi bi ti putevi bili otvoreni, sve bi ti vize bile valjane. Ovako…Ovako si samo simbol onih, nisu malobrojni, koji shvataju da se svet deli na 'divlje Balkance' i 'civilizovane' kriminalce", zaključila je Vedrana Rudan.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 175 idi na stranu