Majka je pokazala koliko mleka ima za svoje dete – "Bebe su u bolnicama"

Video-snimak jedne majke našao se na udaru brojnih kritika. Majka je pokazala zamrzivač pun sopstvenog izmuzenog mleka, a oni koji su ga pogledali poručili su joj da je sebična jer ga čuva za sebe, odnosno za svoje dete.

Život

Izvor: index.hr

Utorak, 21.09.2021.

12:45

Majka je pokazala koliko mleka ima za svoje dete –
Foto: Profimedia

Sporni snimak objavljen je na Tiktoku i na njemu se vidi kako majka otvara dva zamrzivača prepuna kesica mleka koje je izmuzla.

Dok je jedne impresionirala količina mleka, drugi smatraju da bi ga trebalo dati onome kome je potrebno.

"Mnogo mama bi dalo sve za malo mleka, doniraj ga onima koji ne mogu da ga proizvedu", "Bebe leže na intenzivnoj nezi, a njihove majke nemaju mleka. Pomozi im", "Da, slažem se, trebalo bi pomoći drugima", poručili su ljudi.

Izmuzeno majčino mleko na sobnoj temperaturi oko 25 stepeni može stajati od četiri do šest sati, dok u frižideru ostaje sveže do osam dana. U zamrzivaču koji je unutar frižidera može stajati do dve nedelje, a u zamrzivaču sa konstantnim dubokim smrzavanjem na minus 19 stepeni celzijusa može ostati šest meseci ili duže.

U Evropi danas deluje 239 banaka humanog mleka, a u našem okruženju najviše, 37, ima ih u Italiji, osam ih je u Mađarskoj i tri u Srbiji.
@dylanbousselot

Going to need another freezer soon ##breastfeeding ##oversupply ##dairycow ##wifeandmomlife ##6months

♬ original sound - Dadlifecrisis

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: