Svet 0

10.05.2024.

17:40

Očajnički vapaj: Obustaviće se sve

Zalihe hrane i goriva u Gazi se smanjuju i ključni prelazi ostaju zatvoreni, što bi moglo da dovede do obustave pomoći stanovništvu palestinske enklave, upozorile su danas UN.

Izvor: Tanjug

Očajnički vapaj: Obustaviće se sve
Tanjug/AP Photo/Fatima Shbair, File

Podeli:

Naglašeno je da će manjak goriva i hrane rezultirati još većom neuhanjenosti, a bolnice će biti zatvorene.

U toku nedelje, humanitarni radnici su podigli uzbunu zbog zatvaranja prelaza Rafa i Kerem Šalom za pomoć i ljude, u sklopu izraelske ofanzive na grad Rafa u južnom delu Pojasa Gaze, gde se nalazi oko 1,4 miliona ljudi.

''U poslednjih pet dana u Gazu je dostavljeno vrlo malo humanitarne pomoći, a nove zalihe goriva nisu dostavljene. Nama je ostalo vrlo malo'', rekao je Hejmiš Jang, viši koordinator UNICEF-a za hitne slučajeve u Pojasu Gaze.

Istakao je da će, ukoliko se situacija ne promeni u narednih nekoliko dana, nedostatak goriva usporiti humanitarne napore.
Jang je takodje dodao da je u poslednjih pet dana više od 100.000 ljudi pobeglo iz Rafe.
 

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

1 d

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

1 d

Podeli: