Život

Utorak, 13.04.2021.

14:48

Još veća statua Isusa Hrista FOTO

Velika statua Isusa Hrista se trenutno konstruiše u južnom Brazilu i biće čak i veća od prethodnog popularnog izdanja u Rio de Žaneiru. Statua "Hrist je zaštitnik" će biti izgrađena u Enkantadu, malom gradu u brazilskom južnom delu države.

Izvor: B92, cnn.com

Još veća statua Isusa Hrista FOTO
Foto: Profimedia

Napravljena od čelika i betona, kako se navodi biće visoka 43 metra (141 stope), što je 1,6 puta više od one u Rio de Žaneiru. Organizacija je potvrdila da će to biti treća po veličini statua Isusa na svetu, posle 249 metara visoke konstrukcij u Meksiku i one od 172 metra u Poljskoj.

Statua je delo vajara Genesija Gomesa Muore i njegovog sina, Markusa Muora. Njegova glava i kukovi uređeni su šestog aprila, a izgradnja koja je započena u u julu 2019. trebalo bi da bude završena do kraja godine.

Koštaće oko 353.000 dolara a dobrodošle su sve donacije. Lift koji će se izgraditi unutar Hristovog tela bi trebalo da odvede turiste do njegovog srca odakle će imati veličanstven pogled.
Foto: Profimedia
"Tu će biti i stakleni otvor iz kojeg će ljudi moći da snime i fotografišu dolinu", rekao je glavni nadzornik projekta Artur Lopez de Suoza.
Foto: Profimedia
Cilj je povećati broj turista na granici koja se nalazi sa Urugvajem i Argentinom.

Kip "Hrista spasitelja" gleda na grad Rio de Žaneiro već 90 godina i ona je brazilska najpoznatija turistička atrakcija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

72 Komentari

Možda vas zanima

Šestomesečna zabrana

Gurović izbačen iz srpske košarke

Milanu Guroviću, treneru Reala, izrečena je šestomesečna zabrana vođenja tog tima, posle masovne tuče u kojoj je učestvovao, a koja je izbila na meču sa KK Vizurom.

11:33

29.5.2024.

18 h

Podeli: