Nakon skandala zbog pesme, Bora Dugić ne nastupa na Beoviziji

Pre desetak dana izbio je skandal pred Beoviziju zbog problematičnog teksta pesme "Svadba velika", koju izvodi Bora Dugić i grupa Balkubano, jer je okarakterisan kao neprimeren zbog poziva na nasilje nad ženama

Život

Izvor: B92

Utorak, 25.02.2020.

10:45

Nakon skandala zbog pesme, Bora Dugić ne nastupa na Beoviziji
Ilustracija/Foto: Anna_Om/Depositphotos

Kako sada prenose mediji, muzičar posle svega ipak neće nastupiti na takmičenju jer mu je narušeno zdravlje.

"Nakon što se Autonomni ženski centar pobunio zbog teksta Borine pesme i poziva na nasilje nad ženama, RTS je reagovao i zahtevao od Dugića da isti urgentno promeni. On se zbog hajke koja se podigla protiv njega i njegove pesme razboleo. Dobio je visok krvni pritisak, zbog čega mu je ukazana hitna lekarska pomoć. Bora je zadržan u bolnici na ispitivanjima, a doktor mu je, pored terapije, preporučio odmaranje i strogo naglasio da dalje aktivnosti oko takmičenja mora da obustavi jer ne sme da se izlaže stresu", rekao je dobro obavešten izvor za Srpski telegraf. Ovim povodom oglasila se i Duška Vučinić, šefica službe za odnose s javnošću RTS, koja kaže da pesma nije diskvalifikovana i da će sastav Balkubano nastupiti, ali bez Bore Dugića.

"Pesma nije diskvalifikovana, Bora Dugić neće biti na sceni iz zdravstvenih razloga, ali je u numeri Bora instrumentalni solista i tako će ostati", navela je ona, prenose Novosti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

130 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: