- Vesti -

Još jedan Festival nauke uz podršku NIS-a

Pod sloganom „Jedan na jedan“, jedanaesti Festival nauke, koji se i ove godine realizuje uz podršku kompanije NIS, biće održan od 14. do 17. decembra na Beogradskom sajmu.

Podeli
Prezentacija eksperimenta &Vatreni tornado&
Prezentacija eksperimenta "Vatreni tornado"

NIS je petu godinu zaredom generalni sponzor Festivala nauke, jedinstvene regionalne naučne manifestacije, koji će kroz 53 postavke, 4 izložbe i uz učešće više od 700 naučnika iz celog sveta predstaviti svim zainteresovanim posetiocima i ljubiteljima naučnih izazova svet nauke i naučnih dostignuća na zanimljiv i kreativan način.

"Energija koja pokreće" naziv je edukativne i interaktivne postavke sa kojom se predstavlja NIS na ovogodišnjem Festivalu nauke, a posetioci će tokom četiri dana trajanja manifestacije imati priliku da saznaju više o istoriji, primeni i značaju nafte, različitim vrstama pogonskog goriva kao izvoru energije ali i da uživaju u spektakularnim eksperimentima i naučnim atrakcijama koje je pripremio generalni sponzor manifestacije.

Prezentacija eksperimenta &Vatreni tornado&
Prezentacija eksperimenta "Vatreni tornado"

Kao kompanija koja se u svim segmentima poslovanja oslanja na savremene tehnologije i inovacije, NIS je i ove godine prepoznao značaj Festivala nauke, najznačajnije naučne smotre u regionu, koji kroz igru, zabavu i interakciju sa publikom, donosi svet nauke kao uzbudljivu naučnu avanturu. Na ovaj način NIS doprinosi afirmaciji obrazovanja i nauke kod mladih u Srbiji, što je jedan od strateških ciljeva koji kompanija realizuje pod sloganom "Budućnost na delu".

Prezentacija eksperimenta &Njutnova kolevka&
Prezentacija eksperimenta "Njutnova kolevka"

"Kontinuirana podrška koju NIS pruža Festivalu nauke dokazuje da smo zajedno sa organizatorima manifestacije prepoznali značaj pravih društvenih vrednosti koje doprinose popularizaciji nauke i naučne delatnosti kod mladih u Srbiji. Kao jedna od vodećih energetskih kompanija u regionu, svesni smo činjenice da su inovacije i nove tehnologije ključ uspeha i iz tog razloga će NIS nastaviti da pruža podršku inicijativama i aktivnostima koje podstiču razvoj nauke u zemlji", izjavio je Stefan Despotović, direktor Direkcije za eksterne komunikacije NIS-a.

Prezentacija eksperimenta &Bicikl generator&
Prezentacija eksperimenta "Bicikl generator"

Vesti

strana 1 od 181 idi na stranu