Ovo je prva fotografija superbrzog tunela Ilona Maska

Prva fotografija podzemnog tunela, koji u Los Anđelesu gradi kompanija Boring (The Boring Company), pojavila se na internetu. Objavio ju je osnivač kompanije Ilon Mask na svom profilu na Tviteru.

Život

Izvor: B92

Ponedeljak, 30.10.2017.

17:36

Default images

Opremu i tehnologiju za kopanje Mask je testirao ispod sedišta njegove kompanije Spejs Eks (SpaceX) u Hotornu u Kaliforniji, kao i u drugim delovima predgrađa Los Anđelesa, pošto je prethodno kompanija Boring u avgustu dobila dozvolu za gradnju od gradskih vlasti.

Fotografija koju je Mask objavio prikazuje podzemni sistem sličan onom koji je ranije, kao koncept, predstavljen video-materijalima.

Kompanija Boring je osnovana kao eksperimentalni pokušaj alternativnog urbanog transporta. Maskova zamisao je saobraćaj koji će se odvijati podzemnim putevima, koji će služiti za transport automobila pomoću električnih traka. Radi se o efikasnom i brzom sistemu prevoza, namenjenom isključivo za automobile.

Mask je odabrao Los Anđeles za testiranje, kako zbog blizine Hotorna, tako i zbog toga što je taj grad poznat po užasnim saobraćajnim gužvama. Cilj ovog projekta je upravo smanjenje gužve i vremena putovanja.

Deo tunela ide paralelno sa prometnim auto-putem Interstejt 405, dugačkim 116,5 kilometara, sve do Auto-puta 101, sa izlazima na svaka dva kilometra.

Tunel će funkcionisati kao brzi auto-put, a "električni roleri" će nositi vozila i šatlove za prevoz ljudi brzinom do 240 kilometara na čas.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: