- Vesti -

S 28 godina zaradila milione i otišla u penziju

Priča o JP Livingston iz Njujorka osvojila je svet pre manje od godine, nakon što je objavljeno da je do 28. godine pametnim ulaganjem zaradila nekoliko miliona dolara, priuštivši sebi ranu penziju.

Izvor: Radiosarajevo.ba
Podeli
Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock

Diplomiravši na Harvardu 2009. godine, ona je uspela da dobije posao u investicionoj kompaniji, što joj je bila životna želja. Tamo je stekla potrebno znanje i iskustvo, koje ju je dovelo do velikog bogatstva, nakon samo nekoliko godina rada, prenosi magazin Forbs.

Njen život promenio se posetom budističkom hramu na Tajvanu, gde je shvatila kako joj za sreću nije potrebno mnogo, pa je počela da primenjuje minimalistički pristup životu. To je značilo štednju, koja će joj kasnije doneti veliko bogatstvo kroz ulaganja.

"Pohađati fakultet poput Harvarda ponekad podrazumeva da želite karijeru u korporativnom svetu, kako biste bili poštovani u društvu. Iskustvo u Tajvanu mi je pomoglo. Tokom posete jednom od hramova ležala sam na krevetu sačinjenom od bambusa. U četiri ujutro, gledala sam u plafon, okružena osnovnim namirnicama i potpunom tišinom. I bila sam srećna! Srećnija nego što sam bila na fakultetu, okružena prilikama, liderima i ostalim faktorima života privilegovanih", priseća se Livingstonova.

Po povratku s Tajvana, odlučila je da promeni život, pa je nekoliko godina provela radeći kao finansijski stručnjak, dok je s druge strane povećala štednju. Akumulirani novac nakon nekoliko godina počela je da ulaže, te je na taj način, uz stečeno znanje, uspela da ostvari veliku dobit.

"Investirate li pametno, nastupi trenutak kada te investicije počnu da se vraćaju. Svoj prvi milion zaradila sam kada sam imala samo 26 godina. Te mi se godine vratilo 13 posto uloženog novca. Zaradila sam 130.000 dolara, bez obzira na to jesam li radila, izležavala se na plaži ili igrala video-igrice", pojašnjava.

Danas ona živi mirnim životom, u malom stanu, s mužem i kućnim ljubimcem, a njena neobičnost leži u tome što je postala penzionerka i milionerka s 28 godina.

Vesti

Džordž i Amal Kluni se izvinili putnicima na letu

Porodica Kluni, Džordž i Amal, unapred se izvinila putnicima u avionu na letu za Veliku Britanju zbog buke koju će možda da izazovu njihovi šestomesečni blizanaci Ema i Aleksandar i podelili su im slušalice na kojima je pisalo "Izvinite unapred".

Vesti sreda 13.12. 19:30 Komentara: 1
strana 1 od 3602 idi na stranu