Život

Utorak, 26.04.2022.

19:30

Kod njih je vladala velika napetost: "Postoje trenuci u životu kada morate da donesete važne odluke"

Emanuel Makron (44) ponovno je izabran za francuskog predsednika te je tako postao prvi političar kojem je pošlo za rukom da osvoji drugi mandat u proteklih 20 godina, otkako je to ostvario Žak Širak 2002. godine, kada je pobedio Žan-Marija Le Pena, oca sadašnje protivkandidatkinje. Veliki deo javnosti zanima i njegov privatni život jer je od 2007. godine u braku sa svojom bivšom profesorkom Bridžit koja je od njega starija 24 godine.

Izvor: Net.hr

Kod njih je vladala velika napetost:
Foto:EPA/ GUILLAUME HORCAJUELO

Brižit je rođena u Amijenu, baš kao i Emanuel, a u aprilu je napunila 69 godina. Najbliži su joj dali nadimak Bibi. Bridžit je pre Makrona od 1974. do 2006. godine bila u braku s bankarom André-Louisom Auzièreom s kojim ima troje dece i sedmoro unučadi koje Emanuela smatraju svojim dedom, piše portal AS.

Brižit je bila profesorka i do 2015. godine predavala je književnost u vodećoj elitnoj srednjoj školi "Lycée Saint-Louis-de-Gonzague" u Parizu. Pre toga, je tokom 1980-ih predavala u privatnoj srednjoj školi "Lucie-Berger" u Strasburgu i u srednjoj tehnološkoj strukovnoj školi "Lycée la Providence u Amiensu" tokom 1990-ih gde je upoznala sadašnjeg supruga Emanuela.

Ona je tada 15-godišnjem, Emanuelu bila profesorka, a predavala mu je književnost. On se odmah zaljubio u nju, a navodno su bili intimni dok je on još bio maloletan.
Kći Bridžit Macron, Tifen Auzière prvi je put javno progovorila o romansi svoje majke i tinejdžera Emanuela Makrona u dokumentarcu koji se emitovao 2018. godine.

"Bili su prilično zaljubljeni i to je bilo prilično očito. No, bilo im je teško", rekla je Tifen koja je imala devet godina kada se njena majka zaljubila u Emanuela. Prvi put je čula za njihovu vezu kada je njena sestra, koja je bila u istom razredu kao i Makron, došla iz škole i rekla: "Mama, u našem razredu je jedan šašavi dečak koji zna sve o svemu".

Makron je Bridžit izjavio ljubav kada je imao 16 godina. No, njegovi roditelji su je zamolili da prestane viđanje dok ne napuni 18 godina, no je ona im je odgovorila: "Ne mogu ništa da vam obećam."

Makronovi roditelji su prvobitno mislili da njihov Emanuel izlazi sa njenom ćerkom Lorens. Bili su vrlo uzrujani kad su saznali pravu istinu, pa su sina premestili u drugu školu u Parizu. "Nismo mogli da verujemo. Jasno je da se nismo mogli složiti s tim", rekla je njegova majka Fransoaz Noges Makron.

"Ti si proživela si svoj život, a on neće moći da ima decu sa tobom", rekla je Fransoaz, nekada očajna, ljubavnici svog sina. Njen suprug Žan-Mišel Makron je u intervjuu za francuski L’Alzas rekao pravu istinu o svom odnosu sa sadašnjom snajom i rekao da on i njegova supruga nisu zbog nje prebacili Emanuela u školu u Pariz.

"Ovo su priče za malu decu. Od početka je bilo dogovoreno da Emanuel svoju poslednju godinu provede u Parizu, u školi Lice Anri-IV, kako bi mu olakšao upis na fakultet. Ta novinarka čije ime ne želim ni da pominjem, a koja me zaista nervira, sve je pogrešno napisala", rekao je tata Makron, misleći na novinarku En Fuldi, koja je napisala knjigu o Emanuelu.
Ćerka Brižit Makron Tifen rekla je da su njena majka i Emanuel izuzetno odani jedno drugom. "Moja vizija ljubavi su njih dvoje. Kada su zajedno, za njih svet ne postoji", rekla je ona i dodala da je njena majka veoma pazila da ona, njena sestra i brat "što manje pate" kada se razvodila od njihovog oca.

Brižit je jednom pričala o svom braku sa Emanuelom. Govoreći o razlikama u godinama između njih dvoje, ona je za francuski El rekla: "Postoje trenuci u životu kada morate da donesete važne odluke. A za mene je to bilo to. Naravno, doručkujemo zajedno, ja i moje bore, i on je tako mlad, ali tako je. Da nisam odlučila da budem sa njim, izgubila bih život. Imala sam mnogo sreće sa svojom decom i, istovremeno, osećala sam da moram da živim 'ovu ljubav ', kako reče Prevert, da budem potpuno srećna.

Brižit je otkrila i kako se osećala na početku svoje romanse sa tada maloletnim Emanuelom. Priznala je da je shvatila da se njihov odnos menja dok mu je držala privatne časove dok su radili na adaptaciji drame. Pokušavala je da se odupre rastućim osećanjima prema studentu i savetovala mu je da školu završi u Parizu. "Među nama nije bilo ništa, ali su krenuli tračevi. Brinula sam se za svoju decu", rekla je ona.
Brižit je, između ostalog, otkrila medijima da ju je Emanuel zaprosio kada je imao 17 godina, kada se oprostio od nje pre preseljenja u Pariz, a potom obećao da će se vratiti po nju. "Ne možeš me se otarasiti. Vratiću se da te oženim", rekao joj je na odlasku.

Brižit je podlegla sili ljubavi i upornog Emanuela i razvela se od tadašnjeg supruga Andre Luja, što je izazvalo veliki skandal u malom Amijenu. Naime, ona je tada bila bogata naslednica, a on nezaposleni student filozofije. Brižit se na to nije previše obazirala, već je našla posao profesora francuskog jezika u privatnoj školi u Parizu.

Ona i Emanuel venčali su se 2007. godine u čuvenom letovalištu Le Toukuet, gde se nalazi Brižitina vila. Oni nemaju dece, a Emanuel je jednom prilikom rekao medijima da je to njegova odluka.

"To je odluka koju sam doneo svesno. Moja supruga Brižit ima troje dece. Neki su već bili odrasli kada sam je upoznao, neki su bili mlađi. I onda smo sebi postavili to pitanje. Mislili smo da je najvažnije da ih podignemo i da ih volim, sad na kraju imam sedmoro unučadi. Nisam imao potrebu da imam biološku decu. Važno je samo da se volimo i prihvatamo", rekao je on.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

1 d

Podeli: