Život

Utorak, 06.09.2022.

12:09

Pronađeno telo Elize Flečer: Radnik čistoće osumnjičen da je ubio unuku američkog milijardera VIDEO

Unuka američkog miljardera Džozefa Orgila pronađena mrtva posle tri dana potrage.

Izvor: B92

Default images

Eliza Flečer, 34-godišnja unuka američkog kralja alata i milijardera Džozefa Orgila, ipak je ubijena i sve nade porodice su pale u vodu kada je telo pronađeno desetak kilometara dalje od trim staze u okolini Univerziteta Memfis, gde je nestala, identifikovano kao nestala naslednica.

Jedna od najbogatijih Amerikanki i majka dvoje male dece oteta je u petak, rano ujutru, dok je džogirala. Kamere su zabeležile da se na licu mesta pojavio nepoznati muškarac u crnom džipu, koji ju je nasilno ugurao na prednje sedište.

"Bilo je jasno da se ona bori sa njim, iako je snimak mutan, i da je upotrebio silu, kako bi je ugurao u auto", rekao je za "Dejli mejl", policajac angažovan na slučaju.

Porodica je posle nestanka, alarmirala državne organe, ali i čekala zahtev za otkup. U jednom trenutku Elizin suprug Ričard, inače profesor na univerzitetu, javno je ponudio 50.000 dolara otmičaru, međutim, nikakvih reakcija nije bilo.

"U toku borbe, Elizi su spale patike i ispala joj je flašica sa vodom. Nešto dalje je pronađen i njen slomljeni mobilni telefon", rekli su istražitelji za američke medije. "Biciklista koji se rekreirao u parku je sasvim slučajno primetio ove predmete i odmah alarmirao policiju.

Nažalost, u ponedeljak petog septembra desetak kilometara od mesta gde je poslednji put locirana Eliza Flečer, pronađeno je telo čiji je opis odgovarao nestaloj milijarderki. Naknadne alnalize su utvrdile da je reč o naslednici imperije Orgil.

Kleota Abston, radnik čistoće iz Memfisa, uhapšen je pod optužbom da je oteo i ubio Flečerovu. Po rečima inspektora, sačekao je u parku da ona rutinski dođe na trčanje, a onda je strpljivo vrebao priliku da je uhvati i ubaci u auto. Kako je Eliza pružala otpor, on je primenio dodatnu silu i uspeo da je savlada. Dalji događaji su još uvek nepoznati, jer izveštaj sa autopsije nije gotov, dok se osumnjičeni Abston brani ćutanjem.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

62 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Svet na ivici: Amerika ulazi u veliki rat?

Bajdenova administracija je sve više zabrinuta da bi se eskalacija sukoba i razmena raketa između Izraela i Hezbolaha mogla proširiti na čitav region, rekli su američki zvaničnici za CBS Nevs u petak.

22:13

15.6.2024.

1 d

Podeli: