Nova vest
Košarka 2

17.6.2024.

16:48

Stojačić: "U Parizu ćemo dati sve od sebe da usrećimo narod u Srbiji"

Srpski olimpijci ovog ponedeljka pred poslednje veliko okupljanje uoči OI u Parizu imali su priliku da se druže sa medijima.

Izvor: OKS

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Olimpijski komitet Srbije

Olimpijski komitet Srbije u Olimpijskoj kući u Beogradu organizovao je "Druženje sa olimpijcima", zajedno sa OTP bankom.

Na ovom događaju, predstavnici medija imali su priliku da razgovaraju sa devetoro olimpijaca, koji će predstavljati našu zemlju na XXXIII Letnjim olimpijskim igrama koje će se održati u Parizu od 26. jula do 11. avgusta.

Sa predstavnicima medija svoja očekivanja pred najveću svetsku smotru vrhunskih sportista podelili su Strahinja Bunčić (džudo), Stevan Mićić (rvanje), Georgij Tibilov (rvanje), Strahinja Stojačić (basket 3x3), Uroš Plavšić (košarka), Lazar Kovačević (streljaštvo), Marica Perišić (džudo), Milica Žabić (džudo) i Martin Mačković (veslanje).

Prvi potpredsednik Olimpijskog komiteta Srbije Žarko Zečević poželeo je dobrodošlicu prisutnima i tom prilikom izjavio.

"Običaj je da poslednje okupljanje i predstavljanje olimpijaca pred Olimpijske igre bude ovde u našem, da kažem, porodičnom krugu, u Olimpijskoj kući. Veoma mi je drago da se, do sada, 92 naših sportista kvalifikovalo na Olimpijske igre i da su time praktično savladali prvu stepenicu u svom sportskom nadmetanju. Takođe, time su iskazali svoj veliki talenat, trud i napor, kao i posvećenost sportu i svojim rezultatima. Hteo bih da se zahvalim našem partneru, OTP banci, koja je sa nama već dve decenije. Mislim da je to najduže sportsko partnerstvo koje postoji u istoriji srpskog sporta. Partnerstvo koje smo izgradili odražava našu zajedničku posvećenost podršci našim sportistima i unapređenju srpskog sporta u celini. Dragi olimpijci, vi ste srce i duša naše sportske delegacije, i vaša prisutnost ovde čini ovaj dom kompletnim. Hvala vam što ste deo naše porodice i što nas predstavljate na najvišem nivou. Ono što bih još hteo da kažem sportistima je da kada izađu na sportsko borilište daju sve od sebe. Važno je da posle svake borbe znaju da su dali sve od sebe da postignu taj rezultat, to je ono što mislim da treba da krasi svakog sportistu“, rekao je  Zečević.

Olimpijski komitet Srbije

U ime sportista, predstavnicima medija obratio se najuspešniji pojedinac u timskim sportovima za 2023. godinu u izboru Olimpijskog komiteta Srbije, dvostruki šampion sveta i dvostruki prvak Evrope, basketaš Strahinja Stojačić.

"Čast i zadovoljstvo mi je biti ovde sa vama danas i predstavljati sportiste na ovakvom događaju koji sigurno nama svima mnogo znači. Takođe, drago nam je da smo uvek u prilici da pružimo podršku novinarima. Zahvalio bih se Olimpijskom komitetu Srbije i OTP banci na organizovanju ovog divnog druženja koje ima za cilj promociju i jačanje podrške našem timu. Takođe, želim da izrazim veliku zahvalnost za podršku koju nam pružaju tokom cele godine. Što se tiče Pariza, sigurno da svako od nas koji je izborio učešće na Olimpijskim igrama će dati sve od sebe da se tamo pokaže u što boljem svetlu i da usreći narod u Srbiji koliko je to moguće“, rekao je Stojačić.

Podeli:

Komentari 2

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Raspad sistema

Da situacija u kojoj se Andrej Rubljov nalazi nije dobra odavno je poznato. Ali to ne sprečava ruskog tenisera da nastavlja da zabrinjava i tone sve dublje. I jasnog rešenja, utisak je, nema.

Luka Nikolić

16:30

12 h

Aktuelno

Huawei više ne ćuti

Prošlog avgusta, Huawei je šokirao tehnološku javnost čipom koji je pokretao njihov Mate 60 Pro model. Sada, odlučili su da se više ni ne kriju.

PhoneArena

19:15

9 h

Novo Sport Video Menu