Kilogrami se ne gube preko noći: Ovoliko vremena je potrebno da rezultati vežbanja postanu vidljivi

Svi bi želeli da rezultate vežbanja vide odmah, ali za to je ipak potrebno vreme. Kilogrami se ne gube preko noći, kao što se ni mišićna masa ne gradi tom brzinom.

Izvor: Men's Health
Podeli
AndrewTovstyzhenko
AndrewTovstyzhenko

Česti su slučajevi da se od vežbanja odustane, ako se već za prvih nedelju dana ne vidi jasna definicija mišića. Ipak, budimo realni. Lični trener Ela Martin objasnila je kojim tempom nastaju vidljive promene kod osoba koje počinju da vežbaju, piše Men's Health.

Prvi mesec

Verovatno je prvi mesec najteži, ali takođe je to mesec u kom trebate postaviti plan ishrane i fitnes režima i otkriti šta najbolje deluje na vaše telo, prenosi N1. Već za samo dve do četiri nedelje mogli biste da primetite neke rezultate u vezi sa povećanjem mišićnog tonusa, smanjenjem telesne masti i porast snage.

Prva tri meseca

Ovo je period u kom počinju da se naziru promene i to ne samo one koje se odnose na gubitak kilograma. Trebalo bi da se osećate bolje i da imate više snage i energije. Nakon tri meseca treba da razmislite i o promeni fitnes rutine i isprobate nešto novo.

Nakon šest meseci

Do ovog trenutka već treba da u potpunosti usvojite nove, zdravije životne navike. Osim toga, treba da vidite i ozbiljnu promenu na svom telu u odnosu na dan kada ste započeli sa vežbanjem i promenom ishrane.

Otprilike u ovom periodu gubitak kilograma mogao bi da bude u stagnaciji, pa pokušajte da promenite svoj plan ishrane kako biste ponovno pokrenuli metabolizam i nastavili da napredujete.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 73 idi na stranu