Marihuana - glavna tema na Tviteru među mladima

Tvitovi često ukazuju na to šta je popu, a naučnici su otkrili da je kanabis postao glavna tema.

Zdravlje

Izvor: B92

Utorak, 27.01.2015.

13:31

Default images

Tokom samo jednog meseca, istraživači su prebrojali sedam miliona tvitova koji se odnose na marihuanu, a taj broj prevazilazi broj poruka onih koji se protive upotrebi droga, prenosi Dejlimejl.

Većina osoba koje šalju i primaju tvitove o “travi” je mlađa od 25 godina.

Psihijatar i vođa istraživanja, dr Patricija Kavazos-Reg, sa Instituta za javno zdravlje Univerziteta u Vašingtonu je izjavila da treba da postoji zabrinutost jer upotreba marihuane utiče na mozak, kognitivnu funkciju, emocionalni razvoj i akademski uspeh.

“Mlađi ljudi koji konzumiraju marihuanu su skloniji tome da postanu zavisnici,” rekla je Dr. Patricija.

Nalazi ovog istraživanja, objavljeni u “Žurnalu zdravlja adolescenata”, pratili su kompjutersku pretragu tvitova objavljenih u periodu od 5. februara do 5. marta prošle godine.

Koristeći u pretrazi termine poput “džoint” “trava” i “bong”, tim je naišao na više od 7,6 miliona tvitova koji se odnose na drogu.

Ispitivanje nasumično odabranih 7.000 tvitova je otkrilo da je 77 odsto njih za marihuanu, pet odsto je protiv, a 18 odsto tvitova je bilo neutralno.

Tvitovi koji pozitivno govore o marihuani uglavnom žele druge da ohrabre da je probaju i zalažu se za njeno legalizovanje, a oni koji objavljuju tvitove protiv marihuane uglavnom govore da su oni koji je konzumiraju "luzeri" i "neproduktivni".

Foto: Pixabay

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

56 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

1 d

Podeli: