Treći Games.con sada i zvanično najveći festival igara na Balkanu

Bliži se finale prve "trilogije" beogradskog festivala igara i pop kulture Games.con, a u svom trećem izdanju, od 30. novembra do 2. decembra, prestižna domaća manifestacija smestiće se u najvećim halama Beogradskog sajma, Hali 1 i Hali 2, na više od 25.000 kvadratnih metara.

Izvor: B92
Podeli
Foto: nemanja Đorđević
Foto: nemanja Đorđević

Time Games.con i zvanično od ove godine postaje najveća konvencija ovog tipa na Balkanu. Pod parolom "levelovati se mora", festival okuplja kompletnu industriju moderne zabave na jednom mestu i desetine hiljada ljubitelja svega što ona nudi.

Kao festival igara, Games.con je epicentar samog vrha gaming industrije, modernih i najnovijih tehnologija, kao i najvećih i najbrojnijih turnira u elektronskim sportovima. Pre svega, Games.con je najmasovnije okupljalište ljubitelja svih vrsta igara - od virtuelne realnosti, preko PC gaminga i konzola sve do tradicionalnih društvenih igara.

Kao festival popularne kulture, Games.con je samit takozvanih "fandoma" - mesto gde se fanovi susreću sa najpopularnijim filmskim i televizijskim franšizama, najboljim stripovima, ali i domaćim distributerima i televizijskim mrežama koje ih plasiraju.

Ove godine, posebnu pažnju Games.con će takođe pružiti i najbolje što domaća pop kultura ima da ponudi.

Foto: Nemanja Đorđević
Foto: Nemanja Đorđević

U svom prvom izdanju, Games.con je okupio 20, a u drugom preko 30.000 posetilaca. Ove godine, organizatori manifestacije, Digital & Entertainment Festivals, očekuju da se taj broj udvostruči.

Pored zabavnih sadržaja, Games.con će okupiti i sam vrh IT industrije, gaming industrije, domaćih, regionalnih i stranih developerskih timova, i pružiće im "prozor u svet" u okviru konferencije Horizon Games.

Na Games.conu svoje mesto će pronaći i brojni edukativni sadržaji za decu i mlade svih uzrasta.

strana 1 od 36 idi na stranu