Tableti spašavaju „muške“ časopise

Takozvani muški časopisi u poslednje vreme beleže sve veći pad prodaje pa bi njihova poslednja slamka za spas moglo da bude digitalno tržiše, sa akcentom na tablet računare, piše „Daily Telegraph"

.

Tehnopolis

Izvor: B92

Četvrtak, 28.02.2013.

15:25

Default images

Britanski časopisi koje predvode FHM, Nuts i Zoo u poslednje dve godine bore se za opstanak juer je prodaja njihovih izdanja značajno opala. Kako ipak ne bi ugasili ova izdanja, njihovi urednici odlučili su da ih „presele“ na itnernet.

Nuts je tako krajem prošle godine objavio svoju elektronsku verziju, koju je za prvih nedelju dana sa Appleovog Newsstanda preuzelo više od sto hiljada ljudi. Na sličan potez sada se odlučuju i ostali časopisi koji se obraćaju prvenstveno muškoj publici.

Prepisujući od konkurencije koja se uspešno digitalizovala (GQ, Men’s Health) i ostali časopisi sada hrle na internet, prenosi britanski „Daily Telegraph".

„Čitaoci kupuju časopise za istu cenu kao što to čine na trafici, ali dobijaju novo i moderno iskustvo uživanja u magazinu“, navodi Nikolas Kolridž predsednik kompanije „Conde Nast".

Ono što dodatno pogoduje digitalnoj distribuciji ovih časopisa jeste osuda okoline koja je još uvek aktuelna. Knjiga koje je prošle godine oborila rekorde u prodaji, „Pedeset nijansi: Siva“, deo erotske trilogije, svoj uspeh umnogome duguje Kindleu.

Naime, upravo je elektronsko izdanje knjige u početku naišlo na neočekivano interesovanje, da bi tek mesecima kasnije na red došlo i štampano izdanje.

Izdavači se sada nadaju da će tableti učiniti istu stvar i za muške časopise, koje mnogi još uvek ne razlikuju od pornografskih sadržaja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: