Sony predstavio nove VAIO računare

Kompanija Sony predstavila je nove VAIO prenosive računare moćnih performansi i modernog dizajna iz serije S i serije E.

Tehnopolis

Izvor: B92

Petak, 02.11.2012.

13:46

Default images

Računari serije S su dostupni sa veličinama ekrana 13,3 inča i 15,5 inča, karakteriše ih minimalistički dizajn tako da svi modeli jednostavno staju u putnu torbu i korisniku su uvek u ruci.

Oblikovani su od čvrstih, ali i laganih materijala kao što su magnezijum ili aluminijum pa su prenosivi računari Serije S15 lakši od dva kilograma. Zahvaljujući slot-in optičkom uređaju svi modeli S serije su izuzetno tanki, dok je čvrstina kućišta maksimalno povećana.

Iz kompanije posebno ističu mogućnost detaljnih prikaza prezentacija, grafike i igara na VAIO Display Plus ekranu sa visokim kontrastom, koji ima poboljšanu otpornost na ogrebotine i antirefleksni premaz koji minimizuje odbljesak, čak i na otvorenom prostoru.

Kucanje bi na novim računarima trebalo da predstavlja zadovoljstvo zahvaljujući ugodnoj tastaturi s pozadinskim osvetljenjem koju upotpunjava veliki touchpad za intuitivnu kontrolu bez dugmića.

Prilikom podizanja ekrana Rapid Wake + Eco obezbeđuje brzo podizanje sistema, a kada se pravi pauza u radu VAIO prelazi u stanje mirovanja, čuvajući dokumenta na sigurnom i pritom štedeći bateriju. Oba modela nude najveću izdržljivost baterije u klasi, sa dodatnom, proširenom „sheet“ baterijom koja omogućava nesmetani rad do 14 sati.

Zahvaljujući xLOUDTM i Clear PhaseTM audio tehnologijama, korisnici mogu koristiti unapređeni sitem video poziva i emotovanje video sadržaja. Za bioskopski zvuk putem zvučnika i slušalica mogu se prebaciti podešavanja na Dolby® Home Theatre® V4.

VAIO može da posluži i kao punjač za smart telefon. Jednostavno se putem USB-a priključi telefon i dopuni baterija – čak i kada je računar isključen ili u stanju mirovanja.

VAIO SVS1312K3E

Procesor Intel® Core™ i5-3210M
OS Windows® 8
Memorija 6 GB DDR3L 1333 MHz SDRAM
Hard disk 640 GB HDD 5400rpm 500 GB HDD 5400rpm
Ekran 33,7 cm (13,3 inča) VAIO Display Plus WXGA (1366x768) sa širokim prikazom (16:9)
Grafika Intel® HD Graphics 4000 NVIDIA® GeForce® GT 640M LE GPU
Optički uređaj DVD SuperMulti pogon
Ostalo WLAN 802.11a/b/g/n; Bluetooth® Ver. 4.0 + HS; SuperSpeed USB 3.0 (tip A konektor - x2); Hi-Speed USB 2.0 sa USB punjenjem (tip A konektor - x1); HDMI izlaz; stereo zvučnici; web kamera visoke rezolucije koja sadrži tehnologiju ‘Exmor za računare’ (1.31 megapiksela); Web dugme, VAIO dugme i Dugme za pomoć; tastatura i touchpad za intuitivnu kontrolu bez dugmića
Dimenzije (DxVxŠ) Približno 224,6 x 23,9 x 331 mm
Težina Približno 1,72 kg (sa standardnom baterijom koja dolazi s računarom)
DODACI
AC adapter VGP-AC19V32
Kabl za struju Da
Pripadajuća dokumentacija Da
Sony VAIO E15
Model iz serije E 15 se odlikuje jednostavnošću koršćenja, po jedinstvenom ‘wrap-around’ dizajnu sa zaobljenim ivicama, i preporučuje se onima koji žele da uživaju u multimedijalnim sadržajima na računaru, uz jednostavnost korišćenja.

Uz Intel® procesore, mnogo prostora za skladištenje podataka, unapređenu grafiku i jasan VAIO ekran visokog kontrasta od 39,5 cm (15,5 inča), Sony korisnicima poručuej da imaju svu snagu koja im je potrebna kako bi lagano izgurali dan.

Ukoliko je potrebna pauza u radu kod ovog modela nema potrebe za hibernacijom ili gašenjem računara. Nakon zatvaranja poklopca računar iz Serije E prelazi u stanje mirovanja s minimalnom potrošnjom baterije, čuvajući podatke i do deset dana. Rapid Wake + Eco, kao i u slučaju Serije S osigurava brzo podizanje sistema, a svi fajlovi će biti onakvi kavi su bili kada je prekinut rad.

Kretanje kroz dokumenta i multimedijalne fajlove je veoma lako uz veliki touchpad za intuitivnu kontrolu bez dugmića. Video pozivi su jasniji uz ugrađenu web kameru visoke rezolucije koja sadrži „Exmor za računare“ tehnologiju za oštrije detalje, viši kontrast i bogatije boje. Zahvaljujući xLOUD™ i „Clear Phase™“ tehnologijama koje pojačavaju jačinu zvučnika bez distorzije, filmovi i video igrice imaju bogat i prirodan zvuk.

Kao i modelli iz serije S i model E 15 može da posluži i kao punjač za pametni telefon. Jednostavno se putem USB-a priključi telefon i dopuni baterija – čak i kada je računar isključen ili u stanju mirovanja.

VAIO SVE1512E1E

Procesor Intel® Core™ i3-3110M i5-3210M with Intel® Turbo Boost Technology
OS Windows® 8
Memorija 4 GB DDR3 1600 MHz SDRAM
Hard disk 500 GB HDD 5400 rpm
Ekran 39,5 cm (15,5 inča) VAIO Display (1366x768) sa širokim prikazom (16:9)
Grafika AMD Radeon™ HD 7650M (1 GB VRAM)
Optički uređaj DVD SuperMulti pogon
Ostalo WLAN 802.11b/g/n; Bluetooth® Ver. 4.0 + HS; USB 2.0 (x3), USB 3.0 sa USB punjenjem (x1); HDMI izlaz; stereo zvučnici sa xLOUD™ i Clear Phase™ tehnologijom; web kamera visoke rezolucije koja sadrži tehnologiju „Exmor za računare“ (1.31 megapiksela); Web dugme, VAIO dugme i Dugme za pomoć; touchpad za intuitivnu kontrolu; zaštita hard diska od potresa
Dimenzije (DxVxŠ) Približno 253,5 x 25,3-35,1 x 371,9 mm
Težina Približno 2,7 kg (sa standardnom baterijom koja dolazi s računarom)
DODACI
AC adapter VGP-AC19V33
Kabl za struju Da
Pripadajuća dokumentacija Da

Računari iz novih serija VAIO E i S dostupni su u beloj i crnoj boji u svim Sony prodajnim kanalima u Srbiji,

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: