Tehnopolis

Petak, 25.01.2019.

13:26

Samsung predstavio novi SSD 970 EVO Plus

Južnokorejska kompanija Samsung predstavila je Samsung 970 EVO Plus, najnovije poboljšanje u svom Non-Volatile Memory Express (NVMe) SSD portfoliju.

Izvor: Samsung

Samsung predstavio novi SSD 970 EVO Plus
Foto: Samsung

Samsung navodi da, zahvaljujući performansama i kapacitetu do dva terabajta, 970 EVO Plus postavlja nove standarde za skladištenje visokih performansi, omogućujući i profesionalcima, i entuzijastima, i gejmerima da lakše upravljaju intenzivnim radnim opterećenjima na svojim računarima i radnim stanicama.

"Novi 970 EVO Plus, koji pokreće peta, najnovija generacija Samsung V-NAND tehnologije, nudi nenadmašive performanse u svojoj klasi, kada je reč o uređivanju 4K sadržaja, 3D modeliranju i simulaciji, kao i težini igara", izajvio je Majk Mang, potpredsednik za u kompaniji Samsung Electronics.

Integracijom V-NAND čipova kompanije sa optimizovanim firmware-om, za 970 EVO Plus postiže značajna poboljšanja performansi - do 57 odsto u brzini pisanja - kao i povećanu energetsku efikasnost u odnosu na prethodnika 970 EVO.
Foto: Samsung
Novi disk donosi sekvencijalne brzine čitanja i pisanja do 3.500 MB/s, odnosno do 3.300 MB/s, dok slučajne brzine dolaze do 620.000 IOPS za čitanje i do 560.000 IOPS za pisanje.

Korisnici mogu jednostavno da unaprede svoje uređaje, jer 970 EVO Plus dolazi u kompaktnom M.2 obliku koristeći PCIe Gen3 x4 interfejs koji se nalazi u većini modernih računara.

970 EVO Plus se isporučuje u različitim kapacitetima. V verzije kapaciteta 250GB, 500GB i 1TB već su dostupne širom sveta, dok će kapacitet od 2TB biti dostupan u aprilu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nešto se sprema... Bunkeri i rovovi na granici?

Poljska je počela da postavlja još veći broj metalnih barijera duž svoje granice sa Belorusijom kako bi odvratila nelegalnu migraciju i planira da ojača granicu sa Rusijom, saopštilo je danas poljsko Ministarstvo odbrane.

19:38

9.5.2024.

1 d

Svet

Amerika se predomislila: "Povlačimo"

Sjedinjene Američke Države su povukle licence kompanijama kao što su Intel i Kvalkom za isporuku 4G čipova za laptopove i mobilne telefone kineskom proizvođaču telekomunikacione opreme Huavei Technologies, ​​rekla su tri izvora.

9:51

9.5.2024.

1 d

Podeli: