Kamera koja vam neće dati da zaboravljate

Neke dane u životu želite da pamtite zauvek, dok one stresne hoćete što pre da zaboravite. Međutim, jedan novi uređaj omogućiće onima koji to žele da se sećaju baš svih detalja iz života.

Tehnopolis

Izvor: B92

Utorak, 25.12.2012.

08:57

Default images

Na internetu se već mogu naći video snimci onih koji svoju svakodnevicu vole da dele sa širokim auditorijumom. Oni se zovu “lifeloggers”.

Do sada su im najkorisniji bili Facebook i Twitter, ali kako vreme odmiče i tehnologija napreduje, dobijaju sve više upotrebljivih alatki.

Jedna od njih je kamera Memoto, koja bi trebalo da se nađe u prodaji naredne godine. Ona je veličine poštanske marke i kačiće se na odeću kako bi na svakih 30 sekundi pravila po jednu fotografiju. Njih aplouduje na internet svaki put kda se priključi na punjenje.

Pošto ova kamera nije jedina koja će se naredne godine pojaviti na tržištu u istu svrhu, borci za zaštitu prava na privatnost već burno reaguju.

Oni apeluju na korisnike interneta da ne odaju previše informacija o sebi, jer će ih to učiniti podložnim hakerima i raznim vrstama ucene.

Da li biste vi koristili takvu kameru?

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: