Novak i Gofan već imali susret na Vimbldonu FOTO

Novaka Đokovića u sredu očekuje posao u četvrtfinalu Vimbldona protiv Belgijanca Davida Gofana, a na poslednjem treningu, došlo je i do njihovog susreta.

Izvor: Z.K.

Utorak, 09.07.2019.

15:12

Novak i Gofan već imali susret na Vimbldonu FOTO
Foto: B92/ZK

Ne direktno, već tako što se pogodilo da imaju zakazane treninge u Aorangi parku na terenima koji su jedan do drugoga. Doduše, ne u isto vreme.

Novak je od 12 časova po lokalnom vremenu trenirao sa Matom Šortom, dok je Gofan stigao sat kasnije, ali dovoljno da se preklopi sa poslednjih nekoliko minuta Đokovićevog treninga.

Taman kada je Novak odrađivao poslednje vežbe i razgovarao sa članovima svog tima, stigli su David Gofan i njegov trener Tomas Johanson, koji je do februara radio sa našim Filipom Krajinovićem.

Johanson je doduše došao u Aorangi park nekih dvadesetak minuta pre Belgijanca, tako da je sa terase mogao da vidi kako Novak radi.
Foto: B92/ZK
Neuspela “špijunska misija”, jer je Novak sve rutinski odrađivao, bilo je očigledno da je raspoložen i da se odlično oseća.

I Gofan je uspeo da krajičkom oka isprati nekoliko minuta Novakovog rada pre nego što je i sam uzeo reket i počeo da vežba.

Novak je tokom treninga nekoliko puta bio u razgovoru sa Vajdom, gledajući sa strane, čini se da je tema bila forhend, koji je u prvih nekoliko mečeva na turniru u pojedinim momentima znao da zaškripi.

Sve je bilo u redu, a kada je došao kraj treninga, Đoković i članovi tima su posedali na travu kraj ograde, iza koje su bili brojni navijači, koji su želeli sve da vide.
Foto: B92/ZK
Za kraj, usledilo je tradiocionalno bacanje loptice ka osnovnoj liniji. Miljan Amanović je bio apsolutni pobednik dana, bacio je lopticu skoro pa na samu liniju! Ostali su debelo podbacili, a Novak se kasnije i našalio:

Miljan je apsolutni pobednik, priznali smo mu udarac i to bez čelendža”, rekao je Novak pred kamerama RTS-a pošto se prethodno desetak minuta zadržao deleći autograme fanovima.

Našalio se i na to što su on i Gofan bili jedan do drugog, makar nekoliko minuta.

On je taman stigao kada sam završavao. Nisam imao priliku da ga gledam, mada se dugo znamo i često smo trenirali. To su standardne stvari, možete da primetite kako diše, kako se kreće”, nasmejao se branilac titule.
Foto: B92/ZK
Nisu samo Novak i Gofan bili interesantni. U isto vreme kada je Novak radio na terenu broj 5, na terenima broj 15 i 16 jedan do drugog vežbali su Endi Mari i Rafael Nadal.

Krajnje opušteno, ali ih je bilo lepo videti kako vredno vežbaju.

Kod Endija se po kretnji nije videlo da ga nešto muči, što je veoma dobra stvar, mada je delovao prilično oprezno. Nije se upuštao u neke duže razmene, samo je lagano prebacivao.

Nadal, sasvim drugačije, dobar, jak trening, uz dosta šale, a pojedini članovi njegovog tima su bosi holadli po travnatom terenu.
Foto: B92/ZK
Foto: B92/ZK

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: