Olimpijska baklja nije eksplodirala

Direktor Izvršnog odbora Zimskih olimpijskih igara u Sočiju demantovao je da je tokom štafete olimpijska baklja eksplodirala i povredila jednu devojčicu.

Izvor: JT

Utorak, 22.10.2013.

18:52

Default images

Lokalni mediji su u utorak izvestili da je baklja eksplodirala u gradu Kostroma tokom paljenja i povredila 13-godišnju devojčicu.

„Nije bilo opekotina i baklja nije eksplodirala u rukama jednog učesnika“, rekao je Dmitrij Černišenko i dodao da je plamen buknuo malo više nego što bi trebalo.

U međuvremenu, Čermišenko je rekao da je u incident bila umešana odrasla osoba, član Organizacionog odbora, a ne devojkčica.

Olimpijska baklja će, kako je planirano, biti nošena duž više od 65.000 kilometara kroz 83 ruska regiona i proći će kroz 132 grada.

Planirano je da se olimpijska baklja u posebnoj posudi zaroni u Bajkalsko jezero i da se pošalje u svemir, pre nego što olimpijski plamen bude zapaljen u Sočiju, na ceremoniji otvaranja Zimskih Olimpijskih igara 7. februara.

Igre u Sočiju biće održane od 7. do 23. februara naredne godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: