Poraz Srbije, Belgija prva

Fudbaleri Belgije pobedili su Srbiju u Briselu sa 2:1 i tako se popeli na prvo mesto na tabeli A grupe kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u Brazilu.

Izvor: MN

Petak, 07.06.2013.

20:49

Default images

Oni su iskoristili kiks Hrvatske koja je u Zagrebu poražena od Škotkse minimalnim rezultatom. Belgija tri kola pre kraja kvalifikacija ima 19 bodova, tri više od Hrvatske.

Srbija ima samo sedam bodova, pa su joj kraja ostale teoretske šanse za plasman na Mundijal.

Srbija je odigrala solidan meč, stvarala prilike pre svega zahvaljujući Basti, Kolarovu i Markoviću, ali izabranici Siniše Mihajlovića to nisu uspeli da pretvore u golove, dok su domaći fudbaleri na pravi način iskoristili svoje šanse.

Belgija je povela golom De Brujna već u 13. minutu, a prednost je duplirao Felaini u 60. Nakon toga je usledila mirnija igra na obe strane, da bi u finišu meča Kolarov golom iz slobodnog udarca uneo neizvesnot u meč i vratio nadu svom timu da može do boda.

Tok meča:

Beta/AP/Geert Vanden Wijngaert
U prvih 7-8 minuta igre nijedna ekipa nije stvorila ozbiljniju priliku, nakon solidnog napada domaće ekipe Mirales je šutirao, ali je lopta otišla pored gola.

GOOOL! Belgija već od 13. minuta vodi. Nakon centaršuta Vertongena, loptu je glavom sa ivice peterca u mrežu Stojkovića smestio De Brujn.
Ubrzo potom domaći su imali kontru, Benteke je bio jedan na jedan sa Stojkovićem, ali se spetljao pa je lopta završila u gol-autu.

Usledilo je nekoliko prilika srpskih igrača. Basta je dodao na desnu stranu ka Mitroviću, on je uposlio Ivanovića, čiji šut je Van Bujten izbacio u korner. Udarac iz ugla je izveo Kolarov, lopta je došla do kapitena Ivanovića koji je šutirao pored gola. Još jedan dobar napad Srbije, međutim Alderveld je sprečio solo-akciju Markovića.

Veliku priliku imala je Srijba u 36. minutu. Tadić je dodao Basti koji je stajao pored gol auta sa desne strane, fudbaler Udinezea je loptu prosledio ka Markoviću, on je imao sjajnu priliku za gol sa 7-8 metara, ali je Alderveld još jednom intervenisao.

Kompani je napravio prekršaj na oko 30 metara pred kraj prvog poluvremena, a neprecizan slobodan udarac uputio je Kolarov.

Belgija čeka grešku srpskih fudbalera u odbrani kako bi ugrozila gol Stojkovića.
Beta/AP/Geert Vanden Wijngaert
Beligja je bolje otvorila drugo poluvreme, imali su nekoliko polu-prilika, a najbolju je propustio Benteke. Dobio je loptu na polovini terene, prošao je pored Subotića i Biševca, ali nije uspeo da savlada Stojkovića.

Srbija je udarcima iz daljine pokušala da ugorozi gol domaće reprezentacije, pokušavali su Basta i Tadić, a rezultat je ostao nepromenjen.

GOOOL! Belgija golom Felainija od 60. minuta vodi sa 2:0. Nakon kornera fudbaler Evertona je glavom smestio loptu u mrežu, iako su srpski fudbaleri signalizirali da je u skoku napravio prekršaj nad Ivanovićem.

Još jedna solidna akcija Srbije. Milivojević je nakon dodavanja Tadića šutirao sa ivice šesnaesterca, ali je Kurtoa dobro intervenisao, lopta je potom stigla do Markovića koji je bio neprecizan.

Naša reprezentacija nije iskoristila stopostotnu priliku. Kolarov je savršeno centrirao sa leve strane ka petercu, tamo je bio Marković koji je šutirao u golmana. Na drguoj strani odmah opasan napad, Azar je uposlio samog De Brujnea po desnoj strani, on je dodao u kazneni prostor Bentekeu, koji se još jednom nije snašao.

GOOOL! Kolarov je golom iz slobodnog udarca smanjio rezultat u 87. minutu i uneo neizvesnost u meč. Lukaku je dva puta ozbiljno zapretio, ali je njegove udarce prvo sprečio Biševac, a onda i Stojković.

Sastavi:

Srbija: Stojković, Ivanović, Biševac, Subotić, Kolarov, Milivojević (Petrović), Fejsa, Basta, Tadić, Marković, Mitrović (Šćepović)
Belgija: Kurtoa, Aldervireld, Komapni, Van Bujten, Vertongen, Vitsel, Felaini (Dembele), Čadli, De Brujn, Miralas (Azar), Beneteke.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

283 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: