Nemac preuzima reprezentaciju Iraka

Izvor: B92, Beta

Petak, 04.10.2002.

14:20

Default images
Fudbalsku reprezentaciju Iraka trebalo bi da preuzme nemački stručnjak Bernd Štange, preneli su danas mediji u Nemačkoj.

Visokotiražni tabloid "Bild" objavio je da se 54-godišnji Štange nalazi u Bagdadu i da će tamo potpisati četvorogodišnji ugovor.

"Ponudu sam dobio u junu i tada sam otišao u Bagdad", rekao je trener koji je trenirao Istočnu Nemačku od 1983. do 1988. godine.

"Dugo sam oklevao, ali posle konsultacija sa (Svetskom fudbalskom federacijom) FIFA i (nemačkim) ministarstvom spoljnih poslova, došao sam do trenutka kada moram da donesem u odluku", dodao je on.Štange je pre ujedinjenja Nemačke 1990. godine trenirao i nekoliko klubova iz istočnog dela zemlje, a naglasio je i da će prihvatiti posao.

"Bez posla sam više od godinu dana, a u mojim godinama ne dobijam mnogo ponuda. Sa Irakom bih imao šanse da nastupim na Svetskom prvenstvu 2006. godine", nagovestio je trener svoju odluku.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: