Gol Žigića za pobedu u Sofiji

Fudbalska reprezentacija Srbije pobedila je Bugarsku sa 1:0, u prijateljskoj utakmici odigranoj u Sofiji.

Izvor: B92

Sreda, 17.11.2010.

18:21

Default images

Jedini gol pred oko 1.500 gledalaca na stadionu "Vasil Levski" postigao je Nikola Žigić u 80. minutu.

Bio je ovo 29. susret dve selekcije i poslednji meč naše reprezentacije u 2010. godini. U selekciji Srbije debitovalla su petorica igrača, a najbolji utisak ostavio je golman Genta Bojan Jorgačević.

Selektor Srbije Vladimir Petrović počeo je duel u Sofiji sa tri debitanta – Ljajićem, Jorgačevićem i Mirićem. Ispred Jorgačevića su bili Ivanović, Subotić, Vidić i Kolarov, na sredini su igrali Ljajić, Petrović, Milijaš, Tošić i Mirić, a u napadu je bio Dragan Mrđa.

Duel je počeo prilikom Bugara iz slobodnog udarca koji je nesmotreno napravio Radosav Petrović. Jorgačević je već u trećem minutu pokazao svoje kvalitete pošto je odlično regaovao.
Na nacionalnom stadionu "Vasil Levski" nije bilo previše gledalaca, pošto je na startu meča padala jaka kiša. Bugari su u prvih desetak minuta imali terensku inicijativu, ali se u nastavku naš tim oslobodio tog pritiska.

Adem Ljajić je u nekoliko situacija u prvih 20 minuta pokazao da bi mogao da bude igrač koji je nedostajao reprezentaciji još od Dragana Stojkovića.

U narednih nekoliko minuta igralo se između dva kaznena prostora, a Bugari su do najbolje prilike došli u 29. minutu posle greške Adema Ljajića. Loptu je uzeo Božinov, ali je njegov pokušaj osujetio Kolarov.

Najbolju priliku u prvom delu Srbija je imala u poslednjem minutu. Prvo je pokušao Kolarov udarcem sa distance, a nakon kornera veliku priliku propustio je Radosav Petrović koji je loše odreagovao na nekih pet metara od gola Bugara u promašio gol.
U pauzi između dva poluvremena selektor Petrović napravio je dve izmene. Radosava Petrovića zamenio je fudbaler Bolonje Ivan Radovanović, a umesto Mrđe je zaigrao prvotimac Birmingema Nikola Žigić.

Već u prvom minutu drugog dela Zoran Tošić je uradio više nego u celom prvom. Prošao je fudbaler CSKA sjajno po levoj strani, nanizao je nekoliko domaćih igrača ali je njegov udarac ipak završio pored gola.

Drugo poluvreme proteklo je kao i veći deo prvog – bez pravih prilika i sa opreznom igrom dva tima. Najzanimljivije su bile izmene u srpskom timu pošto su na teren ušli Veseljko Trivunović, Slobodan Rajković i Miralem Sulejmani umesto Milijaša, Mirića i Vidića.
I, kada su svi očekivali miran kraj meča i rezultat 0:0, kapiten Žigić je doveo naš tim do prednosti. Napadač Birmingema prihvatio je u kaznenom prostoru odličnu loptu iz sreidne terena i rutinski je savladao golmana Bugarske za 1:0.

Do kraja meča Petrović je napravio još jednu izmenu. Umesto Adema Ljajića zaigrao je desni bek Zvezde Pavle Ninkov. U samom finišu polušansu propustio je i Sulejmani, a Žigić je u drugom minutu isključen zbog drugog žutog kartona.

Bugarska: Mihajlov, Milanov, Ivanov, Miliev, Zanev, Janev, Genčev, Rangelov, Petrov, Popov, Božinov.
Srbija: Jorgačević, Ivanović, Kolarov, Vidić, Subotić, Petrović, Milijaš, Mirić, Tošić, Ljaljić, Mrđa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

177 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: