Sudija pucnjevima smirivao igrače

Izvor: A K

Utorak, 25.12.2007.

14:19

Default images

Malezijski fudbalski sudija uhapšen je u ponedeljak, pošto je na prvenstvenom meču pucanjem u vazduh iz pištolja smirivao ratoborne fudbalere, prenele su danas svetske agencije. Neimenovani sudija je, kako se navodi, policajac po profesiji i pištolj je držao u automobilu. Nakon što su fudbaleri domaćeg kluba bučno protestovali protiv crvenog kartona koji je pokazao njihovom saigraču, on je otrčao do parkinga, uzeo pištolj i vratio se na teren da, pucanjem u vazduh, smiri situaciju, prenosi New Straits Times.

Lokalne vlasti odmah su uhapsile ratobornog sudiju pod sumnjom zloupotrebe vatrenog oružja, i odredile mu pritvor. U toku je, kako prenose lokalni mediji, istraga koja će utvrditi u kojoj meri je fudbalski sudija bio isprovociran da upotrebi pištolj i zašto je vatreno oružje unosio na stadion.

"Pokušavamo da ustanovimo da li je policajac imao razloga da pribegava sili i puca iz vatrenog oružja, kao i zbog čega je imao pištolj za vreme fudbalske utakmice", izjavio je Husin Ismal, predstavnik policije iz oblasti Johor na jugu države.

Policija je uhapsila i petoricu fudbalera koji su nasrnuli na sudiju, starosti od 23 do 40 godina, i protiv njih pokrenula optužnicu za izazivanje nereda na javnom mestu

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: