Kaka najbolji igrač sveta

Izvor: Nina Kolundžija

Četvrtak, 13.12.2007.

18:33

Default images

Prvotimac Milana i reprezentativac Brazila Kaka, koji je nedavno dobio Zlatnu loptu kao najbolji fudbaler u Evropi, proglašen je za najboljeg igrača sveta u ovoj godini u tradicionalnoj anketi britanskog magazina ’’Vorld soker’’. Na drugom mestu je fudbaler Barselone Lionel Mesi, a treći je bio prvotimac Mančester junajteda Kristijano Ronaldo. Mesi je istovremeno drugu godinu zaredom proglašen za najboljeg mladog fudbalera sveta.

U anketi su učestvovali čitaoci ’’Vorld sokera’’ iz 48 zemalja sveta, a Kaka je dobio 52,8 odsto glasova. U dvadesetšestogodišnjoj istoriji ove ankete, on je tek drugi fudbaler koji je dobio više od polovine glasova. Do sada je to pošlo za rukom samo Mišelu Platiniju 1984. godine.

Šef stručnog štaba Mančester junajteda Aleks Ferguson prvi je stručnjak koji je treći put proglašen za najboljeg trenera sveta. Drugo mesto osvojio je Huande Ramos, koji je sa Seviljom za 15 meseci osvojio pet trofeja, a sada je menadžer Totenhema. Treći je bio trener Milana Karlo Ančeloti.

Nagradu za nabolju nacionalnu selekciju sveta u ovoj godini dobila je reprezentacija Iraka, koja je priredila senzaciju trijumfujući na šampionatu Azije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: