Novak o "broju 1": Nekada ne jedem i ne spavam, dešava se "tornado"

Novak Đoković će šestu godinu u karijeri završiti na prvom mestu ATP liste, čime će se izjednačiti sa dosadašnjim rekorderom Pitom Samprasom.

Izvor: SS

Ponedeljak, 09.11.2020.

20:30

Novak o
Photo by Justin Setterfield/Getty Images

Upravo sa Amerikancem i Timom Henmanom je vodio razgovor u sklopu najave završnog Mastersa u Londonu i, naravno, dotakli su se te teme.

Sampras je ispričao kako mu je tih šest godina dokazivanja i ostajanja na vrhu iscrpelo puno emocija, ali da je to najveće dostignuće koje je ostvario u teniskoj karijeri.

Potom je i srpski teniser izneo i sve poteškoće sa kojima se susreće, a koje se ne vide na terenu ili tokom mečeva.

"Veliko je dostignuće i nivo posvećenosti koju morate da pokažete u životu i u načinu sopstvenog organizovanja, ne samo na terenu, nego i van njega. U potpunosti razumem Pita o čemu govori ", rekao je Đoković i nastavio:

"Nekada ne jedete i ne spavate dobro, imate uzbuđenje u stomaku, nekada možda i teške odnose sa vašim okruženjem. Nekada ste nepodnošljivi prema sami sebi. Nervoza, stres, 'leptirići', nazovite to kako želite. Sve te pozitivne i negativne emocije, sav taj 'tornado' unutar vas... Toliko brinete oko toga".

Na kraju je odao priznanje Samprasu, čiji je rekord izjednačio ove 2020. godine.

"Šest godina uzastopno... Ne znam kako si to uspeo, Pit, ali veliko poštovanje za tebe", zaključio je Đoković.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

69 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: