Džejms se poslednji put oglasio o "slučaju Kina"

Lebron Džejms, najbolji košarkaš današnjice, ponovo se obratio medijima povodom skandala u Kini.

Izvor: LN

Sreda, 16.10.2019.

10:27

Džejms se poslednji put oglasio o
Photo by Billy H.C. Kwok/Getty Images

Lebron se zadesio u centru pažnje nakon što je kritikovao generalnog menadžera Hjustona Derila Morija zbog podrške Hong Kongu.

Košarkaš Los Anđeles Lejkersa je, za razliku od Morija, shvatio "širu sliku" video koliko novca NBA, a samim tim i on sam, može da izgubi ukoliko se odluči da uputi i jednu lošu reč prema kineskoj diktaturi.

Lebrona je većina javnosti žestoko osudila zbog tog komentara, a u Hong Kongu su na ulicama palili njegove dresove.

"Kada ja pričam o nekim stvarima, to radim sa gledišta logike vezanim za stvari koje se tičuz mene. Juče sam rekao šta mi je na umu povodom stvari koje sam video da se dešavaju u Kini. Plan mi je da budem ovde (u LA) i da budem vođa ove ekipe u borbi za šampionski prsten", rekao je Džejms.

On je, ipak, istakao da će pokušati da bude bolje obavešten o dešavanjima u Hong Kongu, gde se narod bori protiv kineske diktature i represije.

"To mi je glavni cilj. Mislim da sam o tome pričao i juče. Odgovorio sam ljudima putem Tvitera koji nisu razumeli šta sam hteo da kažem i na koji način sam razmišljao. Pričam o tome i sada, ali više neću", jasan je bio Lebron.

"Kralj" je rekao da se neće biše oglašavati o "slučaju Kina" zbog saigrača.

"Mislim da bih varao saigrače kada bih nastavio da se bavim stvarima koje nam ne mogu pomoći. Mi pokušavamo da osvojimo titulu. Zbog toga smo tu, nismo političari, a ovo je veoma politička stvar. Ali, mi smo vođe i možemo ponekad da se oglasimo. Ne mislim konkretno na ovaj slučaj, ali ako ne osećate potrebu da pričate o takvim stvarima ne bi trebalo ni da budete primorani",
zaključio je Džejms.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: