Trenerski tandem iz snova – Ker u Popovom timu

Selektor reprezentacije SAD Greg Popovič angažovao je Stiva Kera, trenera Golden Stejt Voriorsa kao svog pomoćnika u nacionalnom timu.

Izvor: MLJ

Četvrtak, 11.10.2018.

16:45

Trenerski tandem iz snova – Ker u Popovom timu
EPA/JOHN G. MABANGLO CORBIS OUT

Ker će biti uz Popoviča makar naredne dve godine, objavio je Košarkaški savez SAD, a u američkim medijima najavljuje mogućnost da Ker i sam postane selektor u budućnosti.

Popovič je svoj stručni štab pojačao i trenerom Indijana Pejsera Nejtom MekMilanom i trenerom Vilanove Džejem Rajtom.

Svi oni će zajedno pripremati američku selekciju za Svetsko prvenstvo u Kini 2019. i Olimpijske igre 2020. godine.

"Ovo je neverovatna prilika zbog koje sam izuzetno zahvalan. Imao sam sreće da učestvujem u našem košarkaškom programu kao amater, a sada imam šansu da se vratim na svetsku scenu tri decenije kasnije i radim sa Popom, jednim od svojih nekadašnjih trenera i mentora, što je velika čast", rekao je Ker.

On je igrao za SAD još dok je bio na Arizoni, 1986. godine u Madridu na Svetskom prvenstvu. Od 1988. nije igrao za nacionalni tim, fokusirao se na svoju NBA karijeru prvo kao igrač, a do sada i kao trener.

Sa Golden Stejt Voriorsima je u prethodne četiri godine osvojio tri titule šampiona. Na Popovičevom pozivu se zahvalio i Džej Rajt koji je rekao da je to "prilika koja se jednom dobija".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: