Mundijal: Srbi na Parkenu – Danci ili Irci?

Od 20.45 na Parken stadionu u Kopenhagenu na programu je poslednji susret prvih evropskih mečeva baraža za odlazak na Svetsko prvenstvo u Rusiji 2018. godine.

Izvor:

Subota, 11.11.2017.

11:11

Mundijal: Srbi na Parkenu – Danci ili Irci?
Getty images

Domaća Danska će pred krcatim tribinama dočekati Republiku Irsku, dok će pravdu deliti srpska arbitarska četvorka – Milorad Mažić, Milovan Ristić, Dalibor Đurđević i Srđan Jovanović.

Domaći sastav u veoma dobrom raspoloženu ulazi u meč pošto je poslednji poraz doživeo još 11. oktobra prošle godine, od kada je zabeležio pet pobeda i četiri remija, dok kao domaćini, u kompetitivnim mečevima, imaju samo jedan poraz u poslednjih osam susreta.

"Sa velikim uzbuđenjem ulazimo u ova dva meča. Znamo da će biti veoma teško protiv Iraca, koji su bili veoma dobri u kvalifikacijama. Oni se uvek drže svog plana – neprekidne borbe i napada iz kontre. Moramo da budemo pažljivi, ali i da iskoristimo svoje šanse i mislim da će u tom slučaju sve biti kako treba", smatra najboljih igrač Danske Kristijan Eriksen.

S druge strane, i Irci mogu da budu zadovoljni trenutnom situacijom, pre svega jer su uopšte u baražu. Ali, treba istaći da su se za to sami izborili minimalnim trijumfom u poslednjem kolu kvalifikacija protiv Velsa u Kardifu, završivši tako na drugom mestu na tabeli iza Srbije.

"Ovo je velika utakmca za nas, a isto mogu da kažu i oni. Što se na tiče, mi smo odlaskom na EURO prošle godine i nastupima tamo napravili veliki podvig, ali bi odlazak na Mudnijal ipak bio nešto posebno, ako uspemo u tome", rekao je selektor Ostrvljana Martin O'Nil.

Upravo je naša selekcija nanela jedini poraz Ircima u borbi za plasman u Rusiju.

Biće ovo 14. međusobni susret dve reprezentacije, a Irska je uspešnija sa pet pobeda, dok Danska ima tri.

Revanš je na programu za tri dana u Dablinu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: