Đoković – Milman 3-0 (6:3, 6:4, 6:4)

Srpski teniser Novak Đoković pobedio je Australijanca Džona Milmana sa 3-0, 6:3, 6:4, 6:4 i plasirao se u polufinale US Opena u kom će igrati protiv Japanca Keija Nišikorija.

  ĐOKOVIĆ   MILMAN  
  3 : 0  

6:3, 6:4, 6:4

 

 

 

 

 

 

 

6:3, 6:4, 6:4
  ĐOKOVIĆ   MILMAN  
  3 : 0  

Getty images

Getty images

Getty images
6:3, 6:4, 6:4 KRAJ! Đoković je u polufinalu!
Nije mogao ništa da uradi Milman u gemu koji će se ispostaviti poslednjim u meču, predao se Australijanac i Novak je relativno lako rešio poslednji gem u svoju korist i prošao dalje.
6:3, 6:4, 5:4 - Đoković slajsevima do novog brejka!
Slajs, slajs, slajs, pa bum! Bekhend paralela za 0:30. Slajs, slajs, pa opet bum! Dijagonala za 0:40 i nove tri brejk lopte! Nije iskoristio dve, treću jeste posle greške Milmana i servira za pobedu.
6:3, 6:4, 4:4 - Novak se "vratio u život"
Loš ritern Milmana uz odličan drugi servis Đokovića Srbinu donose dva poena gema u kom pokušava da se podigne, 30:15. Milman je posle dobrog napada u paralelu Đokovića poslao lopticu u aut, da bi Novak konačno dobrim drop-šotom kompletirao gem.

Getty images
6:3, 6:4, 3:4 - Veliki pad Đokovića i brzi preokret Milmana
Pad u igri Novaka koji niže greške bilo posle servisa ili iz igre. Milman uzima gem bez izgubljenog poena nakon što je Novak ramom reketa više iz besa udario lopticu riternom na 40:0.
6:3, 6:4, 3:3 - Milman vraća brejk!
"Hvala Džone" verovatno je rekao Novak posle Milmanovog forhenda u mreži za 30:15 pošto je sklon naivnim greškama. Jednom takvom je dao Milmanu poen za 30:30, a onda duplom servis greškom omogućio rivalu brejk loptu. Dvaput je opomenut zbog prekoračenja vremena za servis, na brejk lopti je servirao drugi servis, a onda je pogrešio i Milman je vratio brejk.

Getty images

Getty images
6:3, 6:4, 3:2 - Milman se izvukao s "konopaca"
Pao je u igri sada Milman, posle auta za 0:30, praktično je "na konopcima", ali greši i Novak dvaput za 30:30 pa mu vraća nadu. Međutim, dočekao je drugi servis protivnika, izvukao se na forhend i došao do brejk lopte. Nestvaran ritern-viner Đokovića nije poremetio Milmana koji je već u narednom poenu odservirao as za "đus". Novak greši, Džon se bodri i osvaja gem.
6:3, 6:4, 3:1 - Novak čelendžom potvrdio brejk!
Milman je dobro krenuo u gemu u kom je pokušao da "vadi fleke" iz prethodnog, ali Novak osvaja tri poena, uglavnom dobrim servisom, a brejk potvrđuje posle čelendža. Linijske sudije nisu videle da je loptica u autu, Novak jeste i to je bilo dovoljno da povede sa 3:1.
6:3, 6:4, 2:1 - Kiks Milmana i dupla greška, brejk Đokovića!
Kada ne dočeka grešku rivala, Đoković forsira drop-šot da bi prekinuo razmenu i promenio tok poena. S druge strane, kada pogodi precizno u ugao, otvaraju mu se voleji na mreži koje u trećem setu igra dobro i osvaja dva poena u trećem gemu za 30:30 pre nego što je Milman napravio novu duplu grešku za brejk loptu. Loptica preko linije u sledećem poenu i Đoković pravi novi brejk.
6:3, 6:4, 1:1 - Solidan start Srbina
Sjajnim bekhend-vinerom Milman otvara gem na servisu Đokovića koji posle servis-vinera i greške ulazi u problem 15:30. U tom trenutku odlučuje se na rizičan drajv volej, da bi Milman pogdio vrh mreže iz otvorene situacije za 40:30. Igralo se na razliku, odakle Đoković izlazi kao pobednik jer na mreži hvata izvrstan štop volej.
6:3, 6:4, 0:1 - Milman opet poveo na početku seta
Kada ide servis, Milman obično nema mnogo problema da uzmwe poen, ali kada se uđe u razmenu u ovoj fazi meča i nakon onako izgubljenog drugog seta to mu ne prija. Međutim, na 30:30, Đoković prvi greši za 40:30, posle čega Milman pogađa viner za 1:0.

Getty images

Getty images
6:3, 6:4 - Novak vodi 2-0!
Dva poena bez mnogo problema osvaja Novak protiv nervoznog Australijanca, koji onda odlično odgovara na Novakovu paralelu i osvaja jedan poen za 30:15. To nije bilo dovoljno pa je Đoković na mreži dobio poen za 40:15, a onda volejem rešio set u svoju korist.
6:3, 5:4 - Milman poklonio brejk Đokoviću!
Viknuo je na sebe Džon kada je video da loptica ide u aut, nije bio zadovoljan ni kada je duplom greškom predao i drugi poen Novaku za 0:30, ali je onda iskoristio loš volej protivnika da smanji zaostatak na 15:30. Novi poklon i loptica u mreži, Đoković je imao dve brejk lopte sa težinom set lopti. Obe je anulirao Milman posle servisa i pogoršao već očajan procenat iskorišćenih brejk prilika Đokovića. Ipak, počeo je da preuzima inicijativu u poenima, da promašuje i onda je na najgori mogući način za tenisera poklonio brejk protivniku – duplom servis greškom.
6:3, 4:4 - Milman deluje svežije
Servis pomaže Novaku u teškim trenucima pa Milman samo u drugom poenu uspeva da profitira dobrim udarcem za 15:15. Nakon toga Srbin lako osvaja gem potvrđen forhendom Milmana u mrežu za novo izjednačenje.
Do sedmog gema, 1 od 11
6:3, 3:4 - Đoković se bori, ali se i muči na terenu
Pronalazi Milman prave uglove servisima pa osvaja dva poena za 30:15, ali promašuje smeč na mreži i Novak oberučke prihvata poklon pa posle nove greške iz bekhenda, Džon daje Đokoviću šansu za brejk. Mreža se isprečila tom brejku, a Novak potom bira i odigrava očajan drop-šot, a Milman vinerom rešava za 4:3.

Getty images
6:3, 3:3 - Brzi egal i dobar servis Srbina
Dobar servis, pa nesigurnost i "pomoć" Milmana donose Đokoviću tri gem lopte bez mnogo muke i trčanja po terenu. Duplom greškom je svoju prednost Novak smanjio na 40:15 i vinerom iz bekhenda osvojio gem.
6:3, 2:3 - Milmanu prijala pauza, sa nulom do vođstva
Meč je nastavljen servisom Milmana posle pauze, Novak je sa dve greške stigao do brojke 30, naspram 19 koliko ima njegov rival, a Milman do 30:0. Nove dve loptice u autu posle dubokih udaraca Australijanca donela su Džonu gem bez izgubljenog poena.
Hoćeš pauzu? Ok...
Za sada nije pokazao da može da pobedi osvajača 13 GS titula
Kad ti možeš Džone...
Dok je Milman u svlačionici, Novak je pitao da mu se nešto donese iz njegovog boksa, ali i pomoć lekara na terenu.
6:3, 2:2 - Teški uslovi na "Ešu", rasprava dvojice igrača
Dva drop-šota Đokovića, oba loša u dva poena. Posle prvog osvaja poen zahvaljujući tome što je pročitao Milmana i pogodio stranu u koju će ovaj gađati, ali posle drugog Australijanac cilja u telo pasing šot i prolazi. Igrači nakon toga promašuju, ali Đoković dolazi do gem lopte 40:30 i vinerom rešava za 2:2. Na kraju ovog gema došlo je do kraće rasprave između dvojice igrača jer je Milman hteo da se potpuno presvuče pošto se konstantno znoji.
6:3, 1:2 – Novače, jesi li dobro?
Promenio je stranu, hteo da rastrči Milmana i promašio Đoković za 15:0, da bi sevnuo njegov ritern iz bekhenda u skraćenu dijagonalu za 15:15. Neverovatno je kako Novak odigra maestralan udarac, a onda promaši zicer kao što je uradio forhendom za 30:15, pre nego je Milman odigrao dva dobra poena za gem i novo vođstvo. Čini se da se srpski igrač opet ne oseća dobro na terenu.
6:3, 1:1 - Đoković mnogo lakše osvaja svoje servis-gemove
Novak je precizno odservirao drugi servis poveo sa 30:0, izgubio jedan poen pa onda proverenim receptom - forhendom uzeo poen za 40:15, pre nego je MIlman pogrešio i izgubio gem.

Getty images
6:3, 0:1 - Milman spasao četiri brejk lopte i osvojio gem!
Dva brza poena, nestrpljivost i neiznuđena Milmana su koštale dva poena za 0:30. Usledio je verovatno najlepši poen u meču kada je Đoković odigrao drop šot, Milman ga je nekako stigao i poslao pod mrežu. Novak je pored mreže poslao tu lopticu u polje i to je uspeo da stigne dečko iz Brizbejna pre nego što je na mreži Đoković konačno rešio poen za 0:40 i tri brejk prilike. Tri prilike, tri neiznuđene greške! Dve u mrežu, jedna preko osnovne linije za veštačko disanje Milmanu u ovom gemu. Na četvrtoj brejk lopti Đoković je volej na mreži ostavio baš tu - na mreži i Milman je nakon toga osvojio gem. Australijanac je spasao devet od deset brejk loptica do sada.
Bilo je dugih razmena u setu koji je trajao sat vremena
6:3 Đoković posle drame osvaja prvi set!
Milman u poslednjim gemovima češće napada iz unutrašnjosti terena nego van osnovne linije. Uz grešku Đokovića forhend-viner mu donosi prednost 0:30 na servisu našeg igrača. Novak mora da odigrava nešto vanserijsko da bi probio Australijanca koji se fantastično brani i to i čini forhendom u sam ugao terena za 30:30, posle jedne omašene loptice Milmana. Uz mnogo sreće loptica se od vrha mreže posle udarca Đokovića odbija u polje njegovog protivnika za set loptu. Fortuna se vrlo brzo okrenula jer je Milman iza leđa vratio balon u polje Đokovića koji smečuje u mrežu za brejk loptu Milmana. Nekoliko preciznih udaraca plus jedan servis su opet okrenuli rezultat na stranu Srbina za drugu set loptu koju koristi i osvaja set!
5:3 - Milman sve bolji
Prolazi jedan drop šot Đokovića kojim namešta pasing za 15:15 Milman se sada pita u poenima. Jedna neprecizna i jedna vrhunski precizna loptica za grešku i viner i 30:30. Džon asom poentira za gem loptu pre nego što je Đoković pogrešio za kraj ovog gema.
Milman

Getty images
5:2 - Milman pripretio, Novak osvojio gem
Novak ima 14 neiznuđenih grešaka, Milman 12. Đoković greši na startu sedmog gema pa Milman dolazi do 0:30, ali onda uslugu vraća i Australijanac bekhendom pored linije za 15:30. As je pogodio Beograđanin u pravom trenutku 30:30, pre nego što je raspalio forhend uz samu liniju za 40:30. Iako je MIlman imao polušansu, Novak servisom rešava gem u svoju korist i dolazi na gem od prvog seta.
4:2 - Gem od 15 minuta, Srbin ispustio četiri brejk lopte
Naljutio se malo Novak na sebe kada je bekhend paralelu izbacio u aut za 15:15, naročito pošto je Milman odigrao sjajan pasing šot na Đokovićev slajs, a onda i paralelu na Novakov drop-šot za 40:15. Đoković se vraća u gem vanserijskim ritern vinerom, a onda i defanzivom koja parališe protivnika pa je Milman uprkos dobrom servisu morao da igra gem na razliku. Poremetila ga je upornost srpskog igrača, pa je pogrešio iz servisa za brejk loptu. Srbin nije iskoristio četiri ukupno. Na trećoj je Milman rizikovao izlaskom na mrežu i uz mnogo sreće mu se isplatilo. Posle sedam izjednačenja, četiri brejk lopte i petnaestak minuta tenisa, Milman rešava gem prvo oštrim bekhendom, a onda i greškom Đokovića.
Ovo je udarac kojim Novak za sada "teroriše" rivala
Đoković odigrava forhend.

Getty images
4:1 Đoković suvereno čuva servis
Novakov drop-šot za promenu ritma nije prošao pa je Milman osvojio prvi poen u petom gemu na servis srpskog igrača. Tri odlična servisa i jedan fantastičan forhend u dijagonalu vraćaju prednost Novaku 40:15, a onda i gem.
3:1 Milman smanjuje zaostatak
Novak uglavnom diktira igru u poenima. Kada uspe da dobro riternira, otvara sebi prostor za kvalitetne i duboke udarce koje na startu meča pogađa u visokim procentima. Tako je osvojio dva poena za 30:15. Pogrešio je jednom, Milman je odigrao solidno na servisu i imao gem loptu na 40:30. Međutim, Đoković odgovara munjevitim riternom za "đus", ali je gem prošao bez brejk prilika jer je Novak pogrešio još dvaput.
3:0 Potvrđen brejk Đokovića
Potvrđuje brejk srpski igrač kombinacijom dobrih servisa i izbora udaraca. Servis viner za 40:0, pa bezbolna dupla greška jer je Milman izbacio lopticu u aut za povećanje prednosti srpskog igrača.
2:0 Brejk Đokovića!
Po dva poena za obojicu igrača u prvom gemu na servis Milmana, pre nego što Novak ostaje u petom poenu a Milman šalje bekhend u mrežu za prvu brejk loptu u korist Đokovića. Usledila je iscrpljujuća razmena od 27 udaraca u kojoj se Novak više potrošio i na kraju promašio. To nije spaslo Milmana jer je Đoković odigrao dva neverovatna forhenda i uspeo da osvoji brejk.
1:0 Đoković - Rade Novakove paralele
Već na startu strahovitim forhendom Đoković osvaja poen, ali potom istim udarcem izbacuje loptu. Menja ritam i skraćuje poen za 30:15, pa slajsom u ćošak tera Milmana na grešku za 40:15. Realizacija na mreži posle forhend paralele i Novak lagano uzima prvi gem u meču.
Počeo je meč!
Novak prvi na servisu.

Možda vas zanima

Podeli: