Partizan na skeneru B92.net: Vujačić mnogo oscilira, Marković bi da igra, ali nema sa kim

Partizan se nije predstavio u dobrom izdanju protiv ekipe Santa Klare i moraće mnogo bolje ukoliko želi da obezbedi jesen u Evropi.

Izvor: SS

Petak, 20.08.2021.

08:00

Partizan na skeneru B92.net: Vujačić mnogo oscilira, Marković bi da igra, ali nema sa kim
Foto: FK Partizan

Liga konferencija možda nije preterano atraktivno takmičenje, ali je jedini izlaz i rešenje za crno-bele. U svakom smislu.

Da bi to obezbedili, moraće da nadmaše sebe i, bez obzira na kadrovsku sliku koja ih zatekne za šest dana, pobede prosečnu ekipu iz portugalskog prvenstva.

Mogli su to da učine i u prvom meču usred Atlantskog okeana da nisu pravili početničke greške i u pojedinim momentima izgledali kao turisti na Azornim ostrvima, umesto "favorita" ovog dvomeča.

Utakmicu je obeležio Igor Vujačić sa dve vrlo loše reakcije u odbrani i jednom dobrom, uz gol koji ipak daje nadu da je prolaz pred punim stadionom u Humskoj moguć.
Foto: FK Partizan

Golman i odbrana

Aleksandar Popović – Iako nije mogao previše da učini kod oba primljena gola, od golmana Partizana se očekuje da u ovakvim utakmicama napravi iskorak, recimo kao što jeste protiv Sočija. Popović to nije učinio u četvrtak uveče i samim tim je izostalo unošenje sigurnosti u četvorku ispred njega. Pitanje je zašto Milan Lukač ne dobija šansu, ako je već doveden kao zamena za Vladimira Stojkovića.

Aleksandar Miljković – Nekoliko puta veoma dobro je probio po desnoj strani u prvom poluvremenu i bio je, praktično, jedina opasna opcija u tom delu meča. Ali, osim toga, celokupan utisak jeste da je i ovog puta bio vrlo beskorisan. Marko Živković je više pokazao od njega u dosadašnjem toku sezone i zaslužuje šansu.

Igor Vujačić – Mnogo donese, ali još više odnese ekipi. Pre sedam dana protiv Sočija je bio krivac za prvi primljen gol, a kasnije je u produžecima i penalima izrastao u heroja. Slično je bilo i ove večeri, s tim da je bio kriv za oba primljena gola Partizana, a zaslužan za jedan postignut, uz jedan čist spasen pogodak. Previše oscilira i ide u krajnost. Kada se sve uzme u obzir, polovičan učinak, ali nedovoljno da bi, za poziciju koju igra, dobio prelaznu ocenu.

Siniša Saničanin – Sa Brazilcima i Portugalcima u timu Santa Klare nije bilo teško izboriti se u skoku gde on dominira, veći je problem po zemlji. Ali pored ovako turbulentne partije Vujačića, Saničanin je delovao mirno i neprimetno. Manje greši od svog saigrača iz štoperskog tandema, ili se makar njegove greške manje odražavaju na rezultat i ostatak ekipe.

Slobodan Urošević – Korektan i ovog puta. Borio se, trudio, bio angažovan u zadacima koji su pred njim postavljeni. Ali, ponovo ima izlive nekontrolisanih startova i zbog jednog takvog "osvetničnog" protiv Rikardinja, dobio je žuti karton koji će ga u revanšu poslati na tribine. To mu zaista nije trebalo i značajno je pokvario utisak.
Foto: FK Partizan

Vezni red i napad

Aleksandar Šćekić – Stisnuo je zube i to je značilo za Partizan čvrstinu na sredini i u skoku, a što je crnogorskom reprezentativcu donelo asistenciju drugu iz nacionalnog tima. Sve češće Partizan koristi njegovu visinu, što svakako raduje. Ono što ne raduje, jeste to što nije mogao da izdrži do kraja. Takođe, ni njegova nekompatibilnost sa Milošem Jojićem na sredini, jer nisu dovoljno obezbeđivali druge lopte svom timu. Kada igra sa Sašom Zdjelarom, druga je pesma.

Miloš Jojić – Još jedna bleda partija. Kada je lopta u njegovom posedu, ima tu mirnoće i stabilnosti, ali od toga se ne živi. Neoboriva je činjenica da iz igre i potrebne kreacije nije dovoljno doneo ekipi. A kada je imao dve idealne pozicije iz slobodnih udaraca, šutirao je, blago rečeno, očajno. Daleko lošija partija od one pre sedam dana protiv Sočija.

Bibars Natho – Ponovo ga nije bilo nigde i to je sada ozbiljan problem za "parni valjak". Bez raspoloženog Izraelca sve drugačije deluje. Već treći uzastopni evropski meč je potpuno "ugušen", i to ovog puta bez ikakve muke protivničkih igrača. Izgledao je kao da nije dorastao zadatku, a svi znamo da jeste i da ume mnogo bolje. U revanšu će morati, u suprotnom se Partizanu smeši eliminacija.

Lazar Marković – Čini se da je bio jedini raspoloženi igrač u Stanojevićevom rosteru za ovaj meč. Već smo pisali o tome šta je kapitenska traka učinila njegovom raspoloženju i pogledu na dres Partizana. Mnogo više se trudi, bori, kreće na svaku moguću loptu i gleda da u napadu ide samo napred. Hteo je da igra fudbal, ali šteta je što nije imao sa kim.

Filip Holender – Najavljivalo se da će povratkom na svoju primarnu poziciju po krilu biti još bolji nego kada je "glumio" špica, ali je mađarski reprezentativac još bleđi i lošiji. Njegov doprinos je gotovo bezvredan u odnosu na, recimo, ono što je donosio Danilo Pantić i zato svi u Humskoj jedva čekaju da se on što pre vrati.

Rikardo Gomeš – Drugi meč u nizu gde Rikardo Gomeš, ne samo da nije postigao gol, nego nije ušao praktično ni u jednu ozbiljnu šansu. Trudi se da, sa igračima na leđima, izbori bilo kakvu izglednu situaciju, ali slaba vajda. Bili smo u pravu, jer se opet ponovilo da bez raspoloženog Natha i uz izostanak Pantića, nema ni Gomešovog učinka. Direktno zavisi od njih i zato napadač sa Zelenoortskih ostrva pati.
Foto: FK Partizan

Izmene

Sejduba Suma (od 54. minuta) – Ušao je tik posle Partizanovog datog gola, sa namerom da se još više pojača pritisak na poljuljanog domaćina, a od svega nije bilo ništa. Suma je samo par minuta po ulasku zaradio nepotreban žuti karton i usporio i sebe i "parni valjak". Imao jednu minijaturu u 68. minutu kada je Partizan bio najbliži izjednačenju. Opet je šansu čekao sa klupe i izgleda da ga to psihički "ubija".

Aleksandar Lutovac (od 54. minuta) – Ušao je na poziciju levog krila, potpuno netipičnu za njega i, logično, ostao bez pravog učinka. Do sada je igrao različite uloge po desnoj strani, a sada smo čak videli njegove pokušaje centaršuta levom nogom, što je bilo daleko od opasnog za Santa Klaru.

Milan Smiljanić (od 77. minuta) – Ušao je da zameni rovitog Aleksandra Šćekića, ali ništa više od toga. Njegova uloga odavno nije značajnija od ovih epizodnih nekoliko minuta.

Nikola Terzić (od 85. minuta) – Nedovoljno na terenu da bi bio ocenjen.
Foto: FK Partizan

Trener

Aleksandar Stanojević – Činjenica stoji da je imao problema da sastavi tim, pretežno vezni red i da su Saša Zdjelar i Danilo Pantić mnogo nedostajali. Međutim, morao je da pronađe način da više otvori put Bibarsu Nathu, koji je ponovo bio "ugušen", čak ovog čini se i bez prevelikog napora ili "flasterisanja". Baš kao na Azorima usred okeana, i u Partizanovoj promaji duva sve više i Stanojević mora to da reši što pre. A na tu muku, u revanšu neće igrati najstandardniji igrač poslednje linije, Slobodan Urošević. Kakve god da je imao zamisli da napadne rivala (ako ih je bilo) nisu mu prošle i nužno je da pronađe taj recept za duel u Beogradu.

Priredio: Stefan Smuđa

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

34 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: