Gareka: Žao mi je zbog navijača, ostavili smo dobar utisak

Selektor Perua Rikardo Gareka rekao je da je njegova ekipa ostavila pozitivan utisak na ovom Mundijalu iako se od njega oprašta u grupnoj fazi, dok selektor Francuske Didije Dešam nije zabrinut za igru svog sastava.

Izvor: B92

Četvrtak, 21.06.2018.

23:08

Gareka: Žao mi je zbog navijača, ostavili smo dobar utisak
Getty images

Francuska je pobedila Peru 1:0 u drugom kolu Grupe C Svetskog prvenstva u Rusiji. Peruanci posle minimalnog poraza od Danske i sada od Francuske nemaju nijedan bod iz dve utakmice iako nisu bili podređen rival evropskim takmacima.

"Publika je bila neverovatna i to je ono što nas boli, što nismo mogli da dokažemo tu strast koju je to mnoštvo ljudi probudilo u timu. Rekao sam pre šampionata da će svako biti iznenađen strašću i ljubavlju prema timu. Uradićemo nemoguće, probaćemo da damo gol ili pobedu da bismo slavili u poslednjem meču protiv Australije", rekao je posle utakmice Rikardo Gareka.

Peru je ostao bez šanse da se plasira dalje, Francuska je prošla, a Danska će verovatno uz Francuze u osminu finala.

"Imali smo svoje šanse, kontrolisali smo utakmicu, ali te šanse nismo pretvorili u golove. Pokušavali smo sa svih strana, imali jedan na jedan, šutirali sa distance, išli svim sredstvima. U dve utakmice smo stvorili više od deset gol šansi što je na Mundijalu dobra brojka. Mada danas nismo imali dubinu kao protiv Danske", dodao je Gareka.

Napomenuo je da su se dobro držali sa dve evropske ekipe i da ništa ne može da zameri igračima.

"Imamo ambicije ka boljim stvarima i to će nas vremenom učiniti jačim. Mislim da je Peru ostavio pozitivan utisak", zaključio je selektor Perua.

Dešam sa druge strane nije previše zabrinut što je njegova ekipa igrala bledo drugo poluvreme protiv Perua, a nije blistala ni protiv Australije.

"Bilo je teže u drugom poluvremenu. Igrali smo bolje u prvom, igra je bila tečnija. Međutim, bili smo čvrsti posle poluvremena i to nam je pomoglo da dođemo do ovog rezultata. Odbrana ne ide samo od odbrambenih igrača. Oni iz napada su takođe pomogli da ekipa bude kompaktnija. Tako smo u prvom poluvremenu oduzimali lopte i nešto manje u drugom", kazao je selektor Francuske.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: